23 декември ще бъде вторият по сила ден за пазаруване

...
23 декември ще бъде вторият по сила ден за пазаруване
Коментари Харесай

Tелевизори, бяла техника и смартфони ще са предпочитаните коледни подаръци

23 декември ще бъде вторият по мощ ден за извършване на покупки тази година
Тези прогнози направиха специалистите от УниКредит Кънсюмър Файненсинг. Те допълват информацията с това, че за първият по мощ ден Черният петък растежът в продажбите по отношение на миналата година  е бил цели 70%. Това се дължи на по-атрактивните онлайн оферти и промоции, както и улеснената процедура за кандидатстване на стоков заем.

И тази година черната техника и по-специално тв приемниците бяха най-желаната покупка. Те съставляват 1/3 от общите продажби за този ден, а смарт телефоните минаха на трето място, след компютърната техника. Общият дял на тези три продукта от всички продажби на Черния петък е над 60%.

От направената от сдружението статистическа извадка се вижда, че междинният размер на заема е понижен с 6%, като предходната година той е бил 810 лева, а тази година е 760 лева Това се дължи на обстоятелството, че онлайн продукцията е с по-голяма тежест, а покупките са с по-ниска стойност от тези направени във физическите магазини.

На база на тези данни и на тези от предходната година, прогнозата на УниКредит е на 23 декември клиентите да се насочат към физическите магазини. Експертите чакат междинната финансирана сума да бъде по-висока от предходната година с към 5% или почти 780 лева, защото наклонността през цялата година е такава – по-висока финансирана сума.

Очакванията са на втория по мощ ден за извършване на покупки тази година клиентите да се насочат към финансиране за покупка на тв приемници, бяла техника и смарт телефони, които са измежду най-предпочитаните коледни дарове.

От началото на годината е допустимо кандидатстването и утвърждението за стоков заем напълно онлайн, като клиентът удостоверява контракта си с един клик. Всичко това съкратява времето за доставка на стоката на клиента с от 3 до 5 дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР