22-годишният Кристиан Николов, който предизвика катастрофа, убила журналиста Милен Цветков

...
22-годишният Кристиан Николов, който предизвика катастрофа, убила журналиста Милен Цветков
Коментари Харесай

Няма прошка! Шофьорът, убил Милен, остава в ареста

22-годишният Кристиан Николов, който провокира злополука, умъртвила журналиста Милен Цветков точно на Великден, остава в ареста. Това реши дефинитивно състав на Софийския апелативен съд.

Съдът е безапелационен, че са налице изискуемите от закона предпоставки за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Събраните доказателства сочат, че има обосновано съмнение Николов да е създател на действието - той е карал мощния джип на майка си след приложимост на 3 типа опиати, движел се е с двойно превишена от позволената скорост и не е спрял на червен светофар. На независимост няма заплаха да се укрие, само че има действителна заплаха да извърши закононарушение, макар че има чисто правосъдно минало, положителни характеристични данни и липса на криминалистични регистрации, отсече съдът.

Николов се яви персонално в правосъдната зала. " Моля да измените мярката ми за неотконение в домакински арест. Ще я съблюдавам и ще бъда на разположението на съда ", сподели той пред магистратите. Прокуратурата изиска от съда той да остане в ареста.

Разследването откри, че към 18 ч. на 19 април 2020 година на ул. „ Хенрик Ибсен “, преди кръстовището с бул. „ Черни връх “, при ръководство на „ Ауди “ Q7, обвиненият Кристиан Николов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, провокирал е злополука и съзнателно е предизвикал гибелта на лидера на спрялото на пътното платно " Субару Форестер " Милен Цветков. Николов е управлявал джиха след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции (амфетамин, марихуана, кокаин), със скорост от към 99 км в час, доста надвишаваща позволената от 50 км в час за съответния пътен сектор. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на придвижване, не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. В същия миг на пътното платно и в региона на кръстовището се намирали голям брой други участници в придвижването – водачи на коли и пешеходци.

 

Предявяването на материалите по делото завърши, следва правенето на обвинителен акт и внасянето му в съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР