22-годишният италианец Яник Синер постигна най-голямата победа в кариерата, отстранявайки

...
22-годишният италианец Яник Синер постигна най-голямата победа в кариерата, отстранявайки
Коментари Харесай

Синер: Не знам защо Джокович играе толкова трудно срещу мен

22-годишният италианец Яник Синер реализира най-голямата победа в кариерата, отстранявайки Новак Джокович на полуфиналите на Откритото състезание по тенис на Австралия и класирайки се за първия си край в шампионат от " Големия шлем ".

" Това беше доста сложен мач, макар че първите два сета приказват за лесна победа. Имах чувството, че той не играе най-хубавия си тенис първоначално и съумях да поведа. В третия сет имах мачбол, само че сбърках форхенд. В този миг знаех, че мачът се трансформира и би трябвало да бъда подготвен за огромна борба, тъй като той е обърнал толкоз мачове от 0:2. Затова се пробвах да съм оптимално квалифициран за четвъртия сет и го започнах добре. Обстановката на корта през днешния ден беше невероятна, нямах самообладание за тази среща.

Очаквах мача, желаех го, тъй като Новак е индивидът, който доминираше толкоз дълго време. Невероятно благополучен съм, че съумях да го изиграя по най-хубавия метод и благодаря на всички, които ме подкрепяха ", съобщи Синер в изявлението си на корта.

" Не знам за какво той играе толкоз мъчно против мен. Той може да каже по-добре, само че аз мисля, че се дължи на нашия съвсем идентичен жанр на игра. Ние играем доста сходно от ретур, опитваме да вкараме оптимално доста топки. Той сервира необикновено и имаше моменти, в които пробвах да отгатна посоката на началния му удар. Опитвах се да го карам да се движа, само че няма да си издам тактиката. В последните месеци изиграх много мачове против него и това беше значимо за мен, само че знаех, че тук ще бъде доста по-трудно. Когато бях на 17, 18 упражнявах в Монако с Джокович. Но всеки мач е друг, а и в този момент аз съм друг тенисист. Опитвах да употребявам оптимално сервиса си през днешния ден, само че знам, че имам още елементи, които да усъвършенствам. От началото на шампионата усещах добре играта си, имах очаквания и резервирах тази положителна конфигурация ", сподели още Синер.
 Случи се! Новак Джокович е на колене в Австралия!
Случи се! Новак Джокович е на колене в Австралия!

Яник Синер сътвори огромната сензация на Australian Open
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР