22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал Чародейка“ е поредната представяща

...
22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал Чародейка“ е поредната представяща
Коментари Харесай

,,Уплаших се! Може ми да навреди“: Мнима ясновидка ужилила 37 пенсионери с колосални суми

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал „ Чародейка “ е следващата представяща се за маг и феномен на България, без да има гадателски качества. За разлика от колежките си, тя не пуска разгласи в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора. Твърди, че чисти всевъзможни вълшебства, боязън и стрес, а също отключва шанса и оказва помощ при зависимости. Притежава уверение за приключен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с триумф ‘Добър 4″, заяви NOVA.
От март 2021 година в продължение на една година излъганите от нея пенсионери са към 37 души, съгласно източници на NOVA в полицията. Срещу мнимата ясновидка тече следствие.
85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лв. на Недялка. „ Питах я за дребния ми наследник, който обича да пие. Тя сподели, че може и ще направи всичко, само че в случай че внеса 300 лв. “, изясни тя. Жената изпратила по пощата парите до адреса на ясновидката в Русе. „ След ден-два изиска още 1500 лв., тъй като щяла да пътува до Божи гроб, само че ѝ споделих, че нямам. Посъветва да взема заем, с цел да платя и тя да донесе земя от Божи гроб “, споделя още Бойка.
За няколко дни старата дама събрала парите от близки и другари. Изпратила ги по пощальон. „ Кой 50, кой 250, каквито имаха – дадоха ми. Зет ми ми даде 500 лв.. Каза когато мога да ги върна. Дадох им имот да берат орехи в подмяна. Всички баби събираме пари за дървата и за медикаментите. Казах, че адресирам 1500 лв. и получих квитанция за тях. Дрехи не съм купувала от години, обувките ми, в случай че видите какви са… Сирене и кашкавал не закупувам “, изясни дамата. Тя получава минимална пенсия. Връщала парите, които е заела, близо година по-късно.
Докато Бойка контактува с Недялка, полицията стартира следствие по сигнали, постъпили против нея. Органите на реда търсят всички, които са превеждали пари на мнимата врачка и по този начин стигат и до Бойка Колевска. „ Казах им, че имам разписка за импортирани пари от пощата, както и от куриерската компания. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и би трябвало да потвърждавам по дело “, уточни тя.
Наталия Иванова от София също е дала показания в полицията. Твърди, че е превела на мнимата ясновидка 23 000 лв. – поради здравословни проблеми на щерка ѝ и брачният партньор ѝ. Намерила обявата във вестник за пенсионери. „ Каза да ѝ преведа 400 лв., даде ми адрес. Веднага го направих. Пред икона свещичка сподели да запаля и да се обадя след 15 минути, когато сподели, че имам родово проклинание и би трябвало да се вземат ограничения. На идващия ден – същото. Накара ме да преведа три по 500 лв., тъй като ми е съществено ситуацията. Иконата ѝ казвала по този начин. Толкова въздействащи бяха думите ѝ, че няма по какъв начин човек да осмисли всичко “, изясни тя.
Така в продължение на няколко дни Недялка карала дамата да пали свещи пред икона и не серпантина да желае пари. „ Каза ми, че ще почисти всички външни намеси и проклятия. Не мога да търча да превеждам непрестанно и предложих едновременно. Предложи ми да амбалирам в кутия парите като подарък “, спомня си тя.
След това поискала още 15 000 лева, с цел да довърши развалянето на родовото проклинание. Наталия изпратила парите по пощальон. „ Недялка ми сподели да не споделям с никого, с цел да станат нещата. Не се задоволи със сумата, изиска ми още 20 000 лв., тъй като щерка ми била зле. Трябвало 9 дни поред да се коли агне и кръвта му да се стича по земята, с цел да може да се оправи. Имах единствено 2000 лв. в картата. Тя щяла да купи агнетата и ще ги коли. Тогава към този момент ѝ споделих, че е измамница и си играе с живота на хората. Поисках да ми върне парите. Отвърна ми, че както може да ми помогне, може и да ми навреди. Уплаших се “, съобщи Наталия.
Мъж от Сливен твърди, че е превел 12 500 лв. на представящата се за врачка. Той е на 84 години и желае анонимност. Потърсил я, тъй като мислел, че на внука му не му върви. „ Пишеше „ Феноменът на България “, разваляла черни вълшебства. Почна да ме изнудва, а аз се опасявах да не навреди на децата ми. Дори да давам пари, може отново да измисли нещо. Пак се залъгвах и давах пари. Тя си измисли, че синът ми има черна магия “, разкри той.
В началото Недялка желала по-малки суми, които мъжът превеждал посредством платформа за онлайн разплащане. „ Започна с 200-300 лв.. След това започнах по 2000 лв.. Това бяха спестяванията ми. По-големите суми изпращах под формата на документи по пощальон. Като я питах, тя споделяше, че по този начин е по-дискретно. Купувала претекстове, по тази причина ѝ трябвали толкоз пари “, споделя той. Контактът му с нея траял 2 месеца, по-късно останал без пари. Тогава го съветвала да вземе от сина си. Възрастният мъж не приел и спрял да контактува с нея. Мъжът е разпитан в полицията.
Екип на NOVA откри мнимата врачка в дома ѝ в Русе, под предлог, че ѝ носи документи през пощальон. Когато вижда камерата, Недялка бяга, а дядо ѝ пробва да попречи на фотосите. Баба ѝ отхвърля тя да се е представяла за ясновидка, както и да има гадателски качества. Според нея не работела, а гледала дребните си деца.
Другият ѝ дядо също отхвърля внучката му да има оракулска заложба. Близките на Недялка пробваха да изгонят екипа ни и от улицата. Срещу нея още няма повдигнато обвиняване, тъй като се чакат експертизи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР