22 души бяха убити, а между 50 до 60 бяха

...
22 души бяха убити, а между 50 до 60 бяха
Коментари Харесай

Десетки жертви и ранени при стрелба в САЩ

22 души бяха убити, а сред 50 до 60 бяха ранени при всеобща пукотевица в град Люистън, щата Мейн, заяви телевизия " Фокс нюз ". На жителите на града, както и на околните обитаеми места е казано да не излизат. 

Полицията съобщи, че стрелецът -  40-годишният Робърт Кард е " въоръжен и рисков ". Лицето съставлява интрес за полицията, подчертаха органите на реда. Мъжът е някогашен боен, допуска се, че може да има някакви психологични отклонения. 

Белият дом сподели, че президентът Джо Байдън е бил осведомен за обстановката. 

Стрелецът разкрил огън на три места - в ресторант и зала за боулинг. 

Медицинският център " Централен Мейн " в Люистън разгласява изказване, в което се споделя, че е " реагирал на събитие с всеобщи жертви, всеобщ стрелец " и се координира с лечебните заведения в региона, с цел да приема пациенти.

Двете лечебни заведения са извикали всички чиновници, които не са били на работа, с цел да се оправят със обстановката. " Ние сме град с население към 39 000 души. Болниците ни не са пригодени да се оправят с сходен тип пукотевица и вършат най-хубавото, на което са способни ", съобщи Робърт Маккарти, общински консултант в Люистън. 

Губернаторът Джанет Милс прикани хората да следват напътствията на управляващите. 

Люистън е част от окръг Андроскогин и се намира на към 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР