2100 българи вече са се преброили. Те са участвали в

...
2100 българи вече са се преброили. Те са участвали в
Коментари Харесай

2100 вече се преброиха

2100 българи към този момент са се преброили. Те са взели участие в пробното електронно броене на популацията, които Националният статистически институт започва в 00:00 часа на Светли Понеделник.

От 20 до 30 април българите могат да вземат участие в „ генералната подготовка “ за националното броене на популацията през 2021 година От Националният статистически институт чакат близо 70% от популацията да се възползва от електронното броене през идната година, заяви за бТВ шефът на дирекция „ Демографска и обществена статистика “ Магдалена Христова Костова. По думите ѝ преди 10 години близо 42% популацията са избрали електронната форма.

 

Пробното броене у нас ще се организира единствено посредством електронна преброителна карта. Всички, които желаят да се преброят, могат да го създадат до 30 април онлайн.

„ Това е пробно броене, задачата е да тестваме инструментариума и организацията. Поради епидемиологичната конюнктура не може да изпълним пробно броене с преброители, по тази причина се взе решение то да бъде единствено електронно “, посочи Костова. По думите ѝ нямат към момента статистика какъв брой лишава попълването на анкетната карта, само че предизвести хората да си отделят най-малко 15-20 минути. Костова посочи, че съвсем няма разлика сред електронния и хартиения въпросник – при аналоговата форма има част, която се попълня от преброителя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР