21-годишният Танаси Кокинакис хвърли бомбата на Мастърса в Маями, като

...
21-годишният Танаси Кокинакис хвърли бомбата на Мастърса в Маями, като
Коментари Харесай

Кокинакис сътвори сензацията на годината и свали Федерер от върха в тениса


21-годишният Танаси Кокинакис хвърли бомбата на Мастърса в Маями, като отстрани Роджър Федерер в три сета в първия мач сред двамата. Австралийският квалификант победи Маестрото с 3-6, 6-3, 7-6 (7-4) в дуел от втори кръг.

Кокинакис взе участие в едвам петия си шампионат за седем месеца, само че съумя да пречупи съпротивата на международния номер едно за 2 часа и 24 минути. Федерер осъществя единствено един пробив от пет благоприятни условия, а Кокинакис също един от три опита.

Младият австралиец по този метод сервира огромната изненада в света на тениса през 2018 година

Миналогодишният първенец в Маями загуби за първи път от 18 години от толкоз обратно в ранглистата тенисист като 175-ия Кокинакис и за първи път от 2014 година падна в две поредни срещи, откакто преди седмица отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро във финала на шампионата в Индиън Уелс.

След мача стана ясно, че Федерер ще пропусне целия сезон на клей. Също по този начин след края на Мастърса в Маями 36-годишният швейцарец ще загуби лидерската си позиция в ранглистата и на 2 април лидер в нея ще бъде Рафа Надал. За да остане №1, Роджър трябваше да стигне най-малко до 1/4 финалите. Федерер организира на върха шест следващи седмици, а общо е бил номер едно в тениса 308 седмици. Надал на 2 април ще стартира своята 168-а седмица като водач в рейтинга. Съперник на Кокинакис в идващия стадий ще бъде Фернандо Вердаско, който в профил сънародника си Гийермо Гарсия Лопес с 4-6, 6-0, 6-2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР