2023 година се оказа богата на луксозни сватби, както за

...
2023 година се оказа богата на луксозни сватби, както за
Коментари Харесай

5-те най-луксозни и красиви сватби на 2023 г.

2023 година се оказа богата на първокласни сватби, както за представители на шоубизнеса, по този начин и за членове на кралски фамилии. 

Най-красивите и сензационни сватбени церемонии за последните 12 месеца напомня focus.
Принцеса Азема Ниматул Болкиах и принц Хаджи Джефри Болкиах
Дъщерята на султана на Бруней се омъжи за братовчед си през януари 2023 г. Празникът продължи цяла седмица и включваше редица церемонии. Сред тях беше и обичайният обред напудряване - приемане на благословии от фамилиите. Самото празненство се организира в формалната резиденция на султана, наречена Истана Нурул Иман.

Принцесата смени няколко рокли. Едната от които беше обсипана със скъпоценни камъни и допълнена от тиара от диаманти. А вторият тоалет, в народен жанр, беше допълнен от солидни златни бижута: корона, гривни и обеци.
Имаше и наложителен признак за всяка младоженка на сватбата на член на ръководещото семейство на Бруней: букет от злато и скъпоценни камъни и обувки, обсипани с диаманти.
На сватбата имаше няколкостотин посетители, в това число представители на непознати страни.
 Принц Матин, принцеса Азема Ниматул Болкиах, принц Хаджи Джефри Болкиах и Аниша Иса-Калебич Принц Матин, принцеса Азема Ниматул Болкиах, принц Хаджи Джефри Болкиах и Аниша Иса-Калебич Снимка: Instagram tmskiСофия Ричи и Елиът Грейндж
24-годишната най-малка щерка на именития американски артист Лайънъл Ричи София се омъжи за 29-годишния си обичан, музикалния продуцент Елиът Грейндж. Сватбата се състоя в първокласния хотел du Cap-Eden-Roc на френската Ривиера в събота, 22 април. Тя одобри подготовката за деня доста съществено и няколко седмици преди сватбената гала посети салоните за висша мода на Chanel в Париж със свекърва си лейди Каролин Грейндж и най-хубавата си другарка Али Мелър за финален монтаж на роклята.



Софи мина през три рокли по време на тържествата и татко й я изпрати по пътеката в рокля с мъниста в цвят слонова кост с високо деколте и деликатни изпъкнали подгъви от есенната сбирка на Chanel за 2023 година



Младоженецът носеше черен смокинг и папийонка. Той гледаше по какъв начин булката се разхожда в компанията на татко си Лучиан Грейндж и мащехата Каролайн.

Списъкът с посетители включваше и по-голямата полусестра на булката Никол Ричи, брачният партньор й Джоел Мадън и снахата Камерън Диас, която е омъжена за брат му близнак Бенджи Мадън. Освен това актрисата се появи на събитието с тригодишната си щерка, която публиката вижда извънредно рядко. На церемонията участва и Парис Хилтън.
Престолонаследникът на Йордания Хюсеин и Раджва Ал Саиф
На 1 юни престолонаследникът принц на Йордания Хюсеин подписа брак с Раджуа Ал-Саиф, щерка на богат предприемач от Саудитска Арабия.

Сватбената гала, на която Раджуа дойде в семпла и елегантна рокля на ливанския дизайнер Elie Saab, беше много къса. Тя беше водена по пътеката от по-малкия брат на годеника си. Самата сватбена гала се организира не в черква или джамия, а в градината на кралския замък Захран. Крал Абдула и кралица Рания персонално поздравиха всички поканени на тържеството. А общо бяха към 140 души. Двамата си стиснаха ръцете, размениха целувки и любезности.



Сватбеното празненство се състоя в по-просторен замък, където към този момент бяха поканени над 1700 посетители. Народни тържества се организираха в цялата страна: сватбеният ден на принца беше разгласен за народен празник. Артисти изнесоха представления за поданиците на крал Абдула, а те бяха почерпени и с празничното ядене мансаф. От двореца Захран Раджва и принц Хюсеин се возиха не в карета или лимузина, а в открит бял Range Rover от 1984 година

Сред гостите бяха Джил Байдън, първата дама на Съединени американски щати с щерка си Ашли и дъщерята на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Иванка Тръмп и нейният брачен партньор, принц Уилям и Кейт Мидълтън и други членове на европейските кралски фамилии. 
Тейлър Хил и Даниел Фрайър
През юни моделът Тейлър Хил, която стана най-младият ангел на Victoria`s Secret на 19 години и е работила с доста марки и фешън къщи, се омъжи за финансиста и милионер Даниел Фрайър в ранчото Devil`s Thumb в Колорадо.

Булката беше облечена в първокласна рокля на Етро по поръчка. Тя добави визията си с перлени бижута от David Yurman.

Младоженецът носеше обичайния английски утринен костюм, който носеше като възпитаник, ушит по поръчка от New & Lingwood.

„ Има остаряла традиция на Итън, съгласно която носите еднакъв фрак на сватбения си ден “, изясни Тейлър. 


Инфанта Мария Франциска де Браганса и Дуарте де Соуза Араухо
Сватбата на инфантата през октомври беше първата кралска женитба в Португалия от 25 години.

В Португалия не е имало крал от края на 19 век; Първата португалска република е основана през 1910 г. Въпреки това членовете на кралските и аристократичните фамилии не губят купите и дворците си. Така че сватбената гала на Мария Франциска се състоя в манастира и двореца Мафра с целия кралски разкош.

За церемонията инфантата избра семпла и елегантна рокля в цвят слонова кост с дълги ръкави и шлейф, а фамилната диамантена тиара, обеци и воал прибавиха искра.

На кралската женитба участваха принцовете Себастиан и Луи от Люксембург, техният чичо принц Уилям, принцеса Гундакар от Лихтенщайн и Н. Пр. Височество принц Лека от Албания, както и стотици други високопоставени лица.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР