2020-та година бе пагубна за музикалната индустрия, но най-вече за

...
2020-та година бе пагубна за музикалната индустрия, но най-вече за
Коментари Харесай

Пандемията уби чалгата: Пайнера олекна с 3 млн. лв. през 2020г.

2020-та година бе пагубна за музикалната промишленост, само че най-много за чалга жанра, където по традиция се лееха реки от хилядарки. Певиците взимаха сред 3 и 8 бона възнаграждения единствено за една вечер. Мерките против разпространяването на ковид у нас се отразиха най-вече на изпълнителите, които няма по какъв начин да работят поради затворените нощни заведения в цялата страна.

Според източници на Lupa.bg, шефът на музикалния колос „ Пайнер “ губи по 500 бона на месеца. Прости сметки демонстрират, че за първата карантина - от март до май димитровгардският необут е олекнал с 1 500 000 лв..

В края на октомври пристигна вторият локадун. Той донесе още загуби за димитровградската люпилня за певици. Ноември Пайнера е изгубил към 500 хиляди лв., а през декември цялостен 1 млн.лева. Традицията повелява през последния месец от годината певиците да покачват хонорарите си, а с участия се уреждат и чалга дивите от С група. Дори и ретро изпълнителките съумяват да захлебят към празниците, а инж. Митко Димитров прибира над 50% от хонорарите им. Уви, тази година няма да успее да осъществя подобен оборот. Заради covid-19 рецесията чалга промишлеността търпи големи загуби. Прости калкулации демонстрират, че единствено за 2020-та година Пайнера е олекнал с най-малко 3 млн. лв..

Самата прима на фолка, която скоро ще стане баба,  Глория призна, че фолкът към този момент не е това, което беше преди 10-на години. Певиците имаха по няколко участия на вечер, турнета, цялостни игрища, а в този момент едвам 4-5 фолк диви се радват на по 3-4 участия в седмицата, останалите се задоволяват с толкоз, само че месечно. Свикнали да живеят нашироко, да печелят по най-малко 10 бона на седмица, в този момент певиците са постанова да живеят от спестяванията си, от богати спонсори или онлайн концерти, само че послдното не е опция за съществени приходи.

Емануела не стопира да написа на стената си във фейсбук гневни постове, тъй като губи по 4000 лв. от всяко неосъществено присъединяване. На месец певицата има по към 12 участия и печели 48 000 лв., само че поради затворените нощни заведения не може да прибави крупната сума към банковата си сметка. Това е повода да е гневна. В сектора разясняват, че чалга бизнесът ще бъде погубен от пандемията, а дали, по кое време и по какъв начин ще се съвземе, към момента не е ясно.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР