2020-а беше сложна година за фестивалите - едни успяха да

...
2020-а беше сложна година за фестивалите - едни успяха да
Коментари Харесай

Фестивалът "Изкуството на барока" събира изпълнители от балканските страни

2020-а беше комплицирана година за фестивалите - едни съумяха да се проведат, въпреки и при тежки условия, други бяха анулирани или отсрочени, а трети започнаха с концерти онлайн, а се наложи да преминат в онлайн разновидности, поради рестрикциите за публиката и събирането на повече хора на едно място.
Такъв беше казусът и с „ Изкуството на барока “.

15-ото издание на фестивала следва и неслучайно уредниците са предпочели ранната есен, пред обичайния интервал през ноември. Началото е на 26 септември от 18 часа в Централния боен клуб с концерт от проекта  " Платформа за балканско съдействие в региона на старинната музика ", който се осъществя с поддръжката на Национален фонд „ Култура “. Особено забавно ще бъде представянето на млади български реализатори на старинни принадлежности като бароков обой, корнет и сакбът.

Между 4 и 20 октомври фестивалната стратегия ще включи още седем концерта с присъединяване на български музиканти и посетители от Европа, обединени от интереса към исторически осведомените практики. Събитията са на разнообразни места, а значим подробност е, че искащите да участват би трябвало да закупят билетите си авансово, с цел да се избегнат опашки пред залите.

Какви поучения си е взела като артистичен шеф Зефира Вълова, с какви компликации се сблъсква и каква стратегия е подготвила този път тя описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР