2020-а бе годината на българското събуждане. Хиляди изявиха волята си

...
2020-а бе годината на българското събуждане. Хиляди изявиха волята си
Коментари Харесай

Президентът: 2020-а бе годината на пробуждането


2020-а бе годината на българското пробуждане. Хиляди изявиха волята си да сложат завършек на лъжата. Братството се роди на площада и непримирими са героите, които месеци по прощадите не стопират да отстояват свободата. Това съобщи президентът Румен Радев в новогодишното си послание към българския народ в последните минути на 2020 година.

Минути ни разделят от 1 януари - новото начало, което повече от всеки път чакаме. Изпращаме сложна и разломна година, пандемия, в която загубихме скъпи хора, мъчителна акомодация към нов метод на живот, продължи президентът.

През 2020-а животът подсети на всички нас какъв брой костват свободата, солидарността и човещината. България и светът трудно премислят заблудите от епохата на егоизма, продължи той.

" Но 2020-а бе и годината на българското пробуждане. Хиляди обявиха волята си да сложат завършек на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка оня, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската героизъм са непримиримите хора, които месеци не стопират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в дребните градове не се уплашиха да излязат против локалните дерибеи, студентите, които обявиха, че България би трябвало да бъде европейска народна власт. Онези почтени българи в институциите, в съда и в медиите, които макар натиска, останаха правилни на правилата и истината ", сподели президентът.

Нужна е радикална смяна. Два пъти ще отидем на избори през 2021. Недопустими са оправдания за отсрочване на машинното и отдалеченото гласоподаване.

Имаме потребност от водачество, което да изведе страната от дълбоката рецесия, от пандемията на страха, и да стартира ремонт на порочния управнически модел, сподели още той.

В куража, волята и дружните ни старания е ключът към триумфа, безапелационен бе Румен Радев.

Народът ни е надживял доста тествания. Държавата ни нееднократно е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка следа в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си. Вярвам, че следва да разгърнем съзидателната сила, която нашият надарен народ носи в гените и характера си, сподели още президентът.

" Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници! Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази смяна, за която копнеят сърцата на милиони българи.

Сега е времето! ", приключи президентът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР