200-годишна книга, която подробно и нагледно описва сексуалния разгул и

...
200-годишна книга, която подробно и нагледно описва сексуалния разгул и
Коментари Харесай

200-годишен секс наръчник от Османската империя ще бъде продаден на търг

200-годишна книга, която в детайли и образно разказва половия разгул и оргии в Османската империя, ще бъде препоръчана на търг през април. Той се провежда от аукционната къща "Сотбис " и ще се организира в Лондон.

Книгата, която разказва половите подвизи на Шейх Мохамед ибн Мустафа ал-Мисри, Тухфет ул-Мълк е озаглавена "Шейхът си спомня своята младост " и е била написана към 1817 година. На страниците ѝ са изобразени секс увеселенията на един от османските бейове, оповестява английското издание Daily Mail.

200-годишната биография свидетелства за развратния живот, запоите и оргиите на властника. Книгата се счита за един от най-добре образно илюстрираните полови ръкописи в света след индийската Камасутра.

Книгата е илюстрирана от незнаен художник, който е трябвало да увековечи половите подвизи на бея. Рисунките са детайлни, само че дамите от тях надали ще се харесат на европейците — всички са закръглени и нямат талии.

В ръкописа са записани три дати: 1779 година, 1799-80 година и 1817 година, което демонстрира, че на създателя са му били нужни доста години, преди да го приключи и деликатно да го редактира, пишат от "Сотбис " в описанието на книгата, оповестено на тяхната публична страница.

Пловдивският уебсайт Марица.бг напомня проучването на младите историци Росен и Румен Иванови, които преди 2 години започнаха поредност от книги озаглавена "Голямата Османска страна ". В една от тях бяха в детайли разказани любовта и секса в империята, като се загатваха точно такива полови разгули.

На доста от картините е изобразен самият бей, който е основно настоящо лице. В книгата има 39 рисунки на цяла страница и 45 по-малки.

Историците дефинират книгата като "турската Камасутра ", а цената, за която се чака да бъде продадена е минимум 500 000 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР