20% от новите случаи са на лица под 19 години,

...
20% от новите случаи са на лица под 19 години,
Коментари Харесай

Нови факти: Вирусът удря най-младите. Има нов симптом

20% от новите случаи са на лица под 19 години, сподели Кунчев
Тревожни данни за английския вариант, който сега се популяризира доста бързо у нас, даде основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Вирусът е с изменена клинична картина. 20% от новите случаи са на лица под 19 години, сподели Кунчев пред Българска национална телевизия. Заразата все по-често се засича в детски градини, само че за благополучие децата го карат леко.

По отношение на променената клинична картина Кунчев сподели: „ Ако през ноември някой ми кажеше, че има хрема споделях, че това не е COVID-19, a в този момент стартира тъкмо по този начин. “, изясни доцент Кунчев. По думите му задачата на здравните управляващи е да създадат, тъй че никой да не остане без здравна помощ и доколкото може да се понижат жертвите от третата вълна.

„ Данните са неприятни, нарастването е доста, само че въпреки това това не е изненада. Наблюдаваме го в Европа откакто се появи английския вариант. Това е вълна, която тече в Европа, която беше ясно, че ще стигне и до нас. Въпросът беше по какъв начин да създадем по този начин, че без да прекратяваме живота и стопанската система да понижим жертвите минимум. “, изясни доцент Кунчев. По думите му на този стадий ще се продължи с локалните ограничения по места, а не с ограничения на национално равнище. Той изясни, че има огромна разлика в някои райони във връзка с заболеваемостта. Например междинната заболеваемост за 14 дни в Кюстендил е към 500 на 100 000, а в Търговище 40  на 100 000. Доц. Кунчев уточни още, че „ войната “ в Кюстендил е почнала при затворени заведения и на този стадий повторното им затваряне няма да спре болестта. Според него риска от заразяване в заведение не е по-голям от този в градския превоз, офиса или магазина.

Това е последният връх, който би трябвало да минем - в идващите 2-3 седмици, след което се надявам да има един дълъг ярък интервал напролет и лятото, както беше предходната година, бе прогнозата на доцент Ангел Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР