20 млн. лв. ще получат допълнително до дни общините, за

...
20 млн. лв. ще получат допълнително до дни общините, за
Коментари Харесай

20 млн. лв. за храна по домовете

20 млн. лева ще получат в допълнение до дни общините, с цел да развиват услугата " Домашен обществен патронаж ". С нея обществените служащи посещават възрастните хора, носят им храна и се грижат за тях.

" Близо 43 500 са хората, които сега получават услугата " Домашен обществен патронаж ". В идващите 3 дни общините ще получат спомагателен финансов запас от 20 млн. лв., с цел да разширят тази услуга за хората с увреждания и хората, които са под карантина. Общините провеждат тази активност ", заяви общественият министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия.

 

По отношение на претенции от соцлидера Корнелия Нинова мораториум върху битовите сметки, Сачева съобщи, че е прекомерно рано да бъдат вземани сходни фрапантни ограничения. Освен това би трябвало да се потърси добър баланс сред какво би трябвало да получи държавният бюджет, с цел да бъде разпределено след това на хората. Тя посочи, че държавното управление е готово да взима динамични решения.

В петък 26 души са пуснали заявки да излязат на трудовата борса, а през днешния ден ще има по-подробни планове.

" Тези решения би трябвало да бъдат вземани по рекомендация на Националния щаб. При мощна готовност на обществото и при съблюдаване на съответната дисциплинираност, ограниченията могат да не бъдат най-строгите ", съобщи Сачева по въпроса дали не би трябвало да бъде наложена цялостна карантина на страната.

" Виждате, че речта на Мутафчийски, която фактически беше доста мощна, подейства мобилизиращо на обществото. Може би хората към момента не осъзнават какъв брой съществено е ситуацията. Същевременно е добре да споделяме и това, че без значение от разрастващите се мащаби на заболели хора, имаме 93%, които оздравяват. Дори и при рисковите възрасти имаме хора, които оздравяват ", изясни тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР