20-метров воден стълб изригва от най-големия фонтан в новия Оазис

...
20-метров воден стълб изригва от най-големия фонтан в новия Оазис
Коментари Харесай

Новият градски Оазис на Пловдив с 20-метров фонтан! СНИМКИ

20-метров воден дирек изригва от най-големия шадраван в новия Оазис на Пловдив – Дондуковата градина.
„ Ето това е атракция! Много е ефектно! “, реагира пловдивчанин, инцидентно попаднал на пробите на водните уреди в Дондуковата градина в Пловдив, чийто ремонт е към края си. Впечатли го водният дирек с височина близо 20 метра на най-големия шадраван в центъра на парка. Той е с диаметър 14 метра.
Водното огледало е едно от четирите, построени в най-стария парк в Пловдив до Дома на младоженците.Строителите вършат проби, с цел да видят по какъв начин работи фонтанът, преди обектът да бъде предаден за употреба.
Едновременно с това върви залесяването, защото всичко изсъхнало и изгнило беше изсечено, преди да стартира ремонтът. Близо 150 дървета са планувани за обезщетителното озеленяване в плана.
Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов, под чието управление е направен планът, координиран с НИНКН и е определен изпълнителят, чака в края на март договорът да бъде финализиран.
Строителите са построили цялата подземна инфраструктура, както и поливна система, пешеходните алеи, водните площи, парково осветяване, детски катерушки и люлки. Докарали са и пейки, които ще бъдат сложени на алеите.
Дондуковата градина ще стане едно от най-привлекателните места в Пловдив, твърди Георги Стаменов. 
 Дондукова градина, Пловдив
 Дондукова градина, Пловдив
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР