20 Май Qualcomm стартира годишното си събитие 5G Summit, разкривайки

...
20 Май Qualcomm стартира годишното си събитие 5G Summit, разкривайки
Коментари Харесай

Qualcomm представи нов чипсет за смартфони от висок клас

20 Май
Qualcomm започва годишното си събитие 5G Summit, разкривайки най-новия си чипсет за смарт телефони от висок клас - мобилната платформа Snapdragon 778G 5G, която ще бъде употребена от производителите на устройства като Honor, iQOO, Motorola, Oppo, Realme и Xiaomi.

Системата Snapdragon 778G 5G се създава от TSMC по 6nm развой. Тя поддържа платформата X53 5G Modem-RF System и с изключение на 5G работи с WiFi 6 и Bluetooth 5.2. Компанията твърди, че мобилната Snapdragon 778G 5G предлага усъвършенствана снимка и мобилни игри благодарение на изкуствен интелект (AI).

За геймърите новият чипсет дава обещание 30 % по-бърз отговор на вход, като графичният процесор е усъвършенстван, с цел да усили енергийната успеваемост, без да жертва образната акуратност.

Пени Болдуин, представителят на Qualcomm, разяснява пред Mobile World Live, че компанията е уверена, че растежът в мобилните игри ще надживее момента на обществена изолираност, натрапен от Covid-19. Според него, защото хората все по-често употребяват гейминга като опция за разформироване, игровата интензивност може да се реалокира от домашните компютри към мобилни устройства. Болдуин отбелязва, че съгласно най-новите индустриални проучвания в света има 2,7 милиарда геймъри.

От Qualcomm обръщат внимание, че в допълнение към подобренията, свързани с гейминга, AI на компанията усъвършенства качеството на видео диалозите и понижава фоновия звук.

Qualcomm също по този начин разгласи надстройки на своята RF-система Snapdragon X65 5G, в това число по-широка честотна лента от 200MHz в mmWave набор, което компанията изясни, че ще бъде значимо, защото китайските оператори разпростират честотата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР