20 жертви на за две седмици стреснаха жителите на Мало

...
20 жертви на за две седмици стреснаха жителите на Мало
Коментари Харесай

Молят Господ с курбан да спре мора в бобовдолско село

20 жертви на за две седмици стреснаха жителите на Мало село, община Бобов дол. Заради това те дадоха курбан, като насочиха молитва за избавление.

Вчера младият духовник Венцислав Ангелов освети два казана постен от фасул и се помоли на Бог да спре мора измежду жителите на и на всички миряни в община Бобов дол.

Миглена Илиева и Анелия Александрова подготвиха към 100 литра постна фасул супа, от която всички поданици на селото си взеха за здраве.

Кметският наместник на селото с 264 поданици Сашо Александров съобщи пред " Струма.бг ": " Жителите на селото, в това число и аз, се уплашихме. Само за две седмици 20 индивида се споминаха от ковид. В това число не влизат хората, които бяха заровени в София, защото те живеят там, а идват единствено през лятото в селото. Решихме да създадем курбан, та нека спре измирането на хора от селото. Такова нещо локалните не помнят и в най-лошите години ".

На освещаването на курбана участваха и ръководителят на Общински съвет - Бобов дол Елеонора Христова и кметът на прилежащото село Мламолово Милчо Михайлов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР