20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов са задържаните за

...
20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов са задържаните за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържаните за убийството на пенсионера от Белослав

20-годишният Диян Валентинов и 23-годишният Митко Иванов са арестуваните за зверското ликвидиране на 80годишния боен пенсионер Георги от Белослав. С решение на Варненския областен съд двамата остават в ареста с непрекъснати ограничения за неотклонение задържане под стража. Служебните бранители и на двамата желаеха домакински арест за клиентите си, само че съдът реши, че закононарушението, за което се проверяват е тежко по смисъла на закона, а минималното планувано наказване е 15 години затвор.

Трупът на Георги бе открит от брат му, който живеел в прилежаща постройка в същия двор на 24-и януари малко преди обяд. Пристигналият на място медицински екип единствено установил гибелта. По предварителна информация възрастният мъж е бил обичай грубо, ръган с нож, ножица, имал счупени ребра… Явно е бил малтретиран, с цел да каже къде са парите му.

„ Има данни, че двамата са знаели, че мъжът има огромна сума пари в къщата му и са отишли да го оберат. Как се е развила обстановката и по какъв начин се е стигнало до убийството, към момента не е открито. Откраднатата сума е към 8000 лева и всички са били изхарчени преди да бъдат арестувани в казино. За страдание, това е ценностната им система “, сподели наблюдаващият прокурор Милен Ставрев.

По предварителна информация старецът е погубен на разсъмване на 24-и януари. Митко е арестуван в 23.45 часа същата вечер, а съучастникът му Диян в 5 часа на другата заран. Парите били изхарчени още преди да бъде задържан първият.

Диян смънка пред съда, че съжалява. „ Съжалявам за случилото се, желая домакински арест, не желая в ареста, скърбя “, бяха последните му думи пред съда. Самият той бе по пантофи в правосъдната зала.

Мярката за неотклонение на Митко бе гледана при закрити порти по молба на служебния му бранител. Въпреки това стана ясно, че двамата другари употребявали опиати понякога, създали са признания. Разпитани са повече от 10 очевидци, конфискувани са доказателства, има и записи от охранителни камери.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР