20-годишният Бойков е обвинен за източените лични данни на над

...
20-годишният Бойков е обвинен за източените лични данни на над
Коментари Харесай

ОБРАТ! Хакерът Кристиян свидетел на обвинението?

20-годишният Бойков е упрекнат за източените персонални данни на над 5 милиона българи и компании Чакат се нови обвинявания и арески поради хакерската офанзива
Кристиян Бойков, апетитен за причинител на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, може да стане очевидец на обвиняването. Това заяви в изявление за Нова тв шефът на антимафиотите основен комисар Ивайло Спиродонов. В момента 20-годишният Бойков е обвинен по делото за източването и разпространяването на персонални данни на над 5 милиона българи и компании.

ВИЖ ОЩЕ: Спиридонов: Хакерската офанзива е заложена извън

" Това е едно 20-годишно момче. Вероятно желае да бъде прочут, може би е бил измамен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в избран стадий от досъдебното произвеждане той може и да придобие друго качество. Например - на очевидец ", съобщи Спиридонов. Той бе безапелационен, че съгласно службите има задоволително данни за това кой е гарант на закононарушението. " Дали това ще бъде потвърдено, е различен въпрос. Но все още има задоволително данни за това от кое място идва въпросната поръчка ", разяснява още основният комисар.

Възможни още арести и обвинявания поради хакерската офанзива против приходната организация, даде знак Ивайло Спиридонов. Досега обвинявания бяха повдигнати и на комерсиалния шеф на " ТАД Груп " Георги Янков и на притежателя. те ще дават отговор пред Темида за това, че съзнателно са склонили Бойков към осъществяване на закононарушението.

И тримата забъркани са на независимост. Бойков излезе от ареста против гаранция от 20 000 лв., а Тодоров - против 100 000.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР