20 Април През февруари Toyota обяви, че ще дебютира с

...
20 Април През февруари Toyota обяви, че ще дебютира с
Коментари Харесай

Първите електрически автомобили на Toyota ще бъдат пуснати през 2022

20 Април
През февруари Toyota разгласи, че ще дебютира с три електрически транспортни средства в Съединени американски щати до края на 2021. От тях два ще бъдат напълно електрически модели, до момента в който един ще бъде хибрид. Сега компанията разкри детайлности за по-далечните си проекти, на фона на напъните си да стане въглеродно неутрална до 2050. Производителят на коли също по този начин разгласи, че има желание да продава към 70 разнообразни електрически коли световно до края на 2025, в това число 15 нови напълно електрически модела, написа Engadget.

Приблизително половината от тях ще попаднат под новия бранд на компанията Beyond Zero, като автомобилният произовидтел показа bZ4X SUV Toyota. Макар че моделът към момента е на равнище идея, компанията възнамерява бързо да го изкара на пътя, откакто стартира производството му в Япония и Китай. Също по този начин от Toyota разясняват, че се " надяват " да започват продажбата на bZ4X доникъде на 2022.

От Toyota не споделят повече информация за bZ4X. Известно е обаче, че моделът е създаден взаимно със Subaru и ще се възползва от новата платформа e-TNGA. Освен bZ4X и другите коли с марка Beyond Zero, компанията също по този начин възнамерява да електрифицира и своите пикап коли.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР