20 000 лв. наложи съдът на съветника по сигурността на

...
20 000 лв. наложи съдът на съветника по сигурността на
Коментари Харесай

20 000 лв. гаранция за съветник на Радев

20 000 лева наложи съдът на съветника по сигурността на президента Илия Милушев. Той непринудено е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от организация “Разузнаване ”, и в тях се съдържа държавна загадка, стана ясно след 4-часовия му разпит.

Милушев е упрекнат като подстрекател за осъществяване на длъжностни закононарушения за да аргументи щета на ръководителя на Агенцията по разузнаване, заяви bTV, базирайки се неговия юрист Атанаска Каракашева.

Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента.

На влизане във Военната прокуратура по-рано през днешния ден Милушев съобщи, че се усеща идеално. Той беше арестуван през вчерашния ден по отношение на следствие за оповестяване на държавна загадка. Заедно със съветника е арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване ".

 

Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”.

Прокуратурата извърши през вчерашния ден претърсвания в постройката на президентската администрация. Спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който в това време беше и задържан за търговия с въздействие поради нерегламентиран продан на информация.

Съпругата на Милушев – Жени, изясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР