2 028 грама контрабандни златни изделия задържаха митническите и гранични

...
2 028 грама контрабандни златни изделия задържаха митническите и гранични
Коментари Харесай

Над 2 кг златни накити в двойно дъно на чанта заловиха на Лесово

2 028 грама контрабандни златни произведения задържаха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово.
Недекларираните златни украшения са открити от митническите чиновници в двойно дъно на чанта при митническа инспекция на микробус с пасажери, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Микробусът с украинска регистрация е дошъл на Митнически пункт Лесово на 25.04.2018 година в късния следобяд, на трасе за входящи леки коли от Турция към България. Шофьорът и всички 9 пасажери в микробуса, украински жители, са декларирали, че не внасят нищо за обявление.

При осъществената митническа инспекция на транспортното средство и багажа на пасажерите, митническите чиновници откриват в двойно дъно на една от пътните чанти осем пакета, увити в мрачно тиксо.

 1524826601 Съдържанието на пакетите се оказва бижутерски златни произведения с фабрични маркировки, с измерено общо тегло 2028 грама. Установено е, че чантата с недекларираните златни украшения е благосъстоятелност на един от пасажерите в микробуса- украински жител с букви Р.П.

Контрабандните златни произведения са конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Общо 2 642 грама златни украшения с пазарна цена над 200 000 лв. са арестувани на Митнически пункт Лесово единствено пред последните 10 дни. Разкрити са 5 опита за контрабанден импорт на произведения от благородни метали при осъществени взаимни инспекции от екипи на митнически мобилни групи и митническите чиновници на пункта.

При един от случаите са открити 336 грама бижута от злато в сутиена на украинска гражданка, пътуваща също с микробус с туристи, селектиран за инспекция от митническа мобилна група. Още 118 грама недекларирано злато е намерено в дамската чанта на българска гражданка, пътуваща от Турция с лек автомобил, която твърдяла, че е закупила златните украшения за брачен подарък.

90 грама златни произведения и два солидни синтетични камъка-имитации на рубини, са конфискувани от български жител, влизащ в страната от Турция с лек автомобил. 70 грама злато е укрил в облеклата си и румънски жител, пътуващ с туристически рейс. Срещу нарушителите са формирани актове за откритите валутни нарушавания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР