19 имена са посочени в четиватаРазпитът на премиера - двучасово

...
19 имена са посочени в четиватаРазпитът на премиера - двучасово
Коментари Харесай

Петков даде на прокуратурата изрезки от вестници 

19 имена са посочени в четивата
Разпитът на премиера - двучасово пояснение какви изявления е събрал екипа му

Дописките отиват в Министерство на вътрешните работи и други служби

Министър-председателят Кирил Петков се яви през днешния ден на призовката за разпит във Върховна касационна прокуратура и донесе обемиста директория, която остави на магистратите. В нея екипът му събрал изявления за 19 души, които по думите му “имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански престъпления”.

“Аз съм въпреки това удовлетворен, че тези имена, които постоянно до момента са били говорени в коридори, в коридори и в журналистически следствия, в никакъв случай не сме ги чули публично от прокуратурата. Сега се надявам те да създадат всичките дейности, откакто министър-председателят им ги носи на крака”, сподели Петков, говорейки за себе си в трето лице.

Двата часа на диалог с магистратите минали като момент, до момента в който Петков им обяснявал какво се съдържа в досиетата.

В понеделник когато той и шефката на политическия му кабинет Лена Бориславова бяха призовани, той заяви част от тематиките: “Барселонагейт”, “Магнитски”, “8-те джуджета” и т. н. Бориславова също се яви след него на разпит, само че носеше единствено едно малко листче.

От прокуратурата оповестиха, че ще изискат от Министерство на вътрешните работи и от другите правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, цялостна информация за лицата, както и за това дали и какви дейности са подхванали според законовите им пълномощия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР