19-годишният Сюлейман, който загина в подводницата Титан“ на път за

...
19-годишният Сюлейман, който загина в подводницата Титан“ на път за
Коментари Харесай

„Ще наредя Рубик кубчето на 3700 м дълбочина“: Момчето, загинало на „Титан“, искало да постави рекорд

19-годишният Сюлейман , който почина в подводницата „ Титан “ на път за останките от „ Титаник “, е желал да сложи международен връх по редене на кубче Рубик на най-голяма дълбочина. Това споделя майка му пред Би Би Си. „ Липсват ми в действителност доста “, споделя Кристин Дауд, която губи и сина си, и мъжа си в океана.

„ Ръш ме предложения да отида с тях да се гмуркаме този сезон, само че отхвърлих “, добавя той

Кристин и 17-годишната ѝ щерка Алина са били на борда на „ Полярния принц “ – корабът „ майка “ на „ Титан “, когато схващат, че няма връзка с подводницата .

„ Изгубихме връзка “ - това е изречение, което не желая в никакъв случай да слушам в живота си. В първия миг не разбрах какво значи това, а по-късно всичко потегли надолу “, споделя Кристин Дауд.

Започва чакането и надяването.

Кристин Дауд, майка на Сюлейман и брачна половинка на Шахзада, починали на Титан Снимка: BBC

„ Всички си мислехме, че ще се върнат. Шокът беше занимателен от към 10 часа – времето, в което се допуска, че може да изплуват на повърхността. Когато то изтече, стартира шокът. Не тъкмо потрес, а терзанието и мислите за нещо неприятно “, споделя майката на Сюлейман и брачна половинка на Шахзада.

Има ли към момента тела на пасажери от кораба „ Титаник “ на дъното на океана?

Кристин не губи вяра съвсем от самото начало.

„ Това беше единственото нещо, което ни държеше. Надявахме се и говорихме за нещата, които биха могли да създадат членовете на екипажа, с цел да излязат на повърхността. Загубих вяра, когато минаха 96 часа, споделяха, че има О2 за четири дни. Изпратих известие на фамилията ми на брега, в което написах „ Подготвям се за най-лошото “ “, споделя тя в изявление за Би Би Си.

Кристин Дауд, майка на Сюлейман и брачна половинка на Шахзада, починали на Титан Снимка: BBC

А дъщерята на Кристин – Алина, не губи вяра и след 96-те часа... до момента в който не получават позвъняване от бреговата защита за открити остатъци от подводницата.

Експертите изясняват, че става дума за имплозия - развой, при който обектите се унищожават посредством стесняване

В последните им моменти дружно, преди Сюлейман и Шахзада да се качат на „ Титан “ , фамилията се е прегърнало и пошегувало.

Кристин споделя, че синът ѝ толкоз доста обичал кубчето на Рубик, че го носел на всички места със себе си и го нареждал за 12 секунди. В спускането си към дълбините Сюлейман взел кубчето, с цел да сложи връх. 

Снимка: Reuters

„ Искаше да подреди кубчето на Рубик на най-голямата дълбочина. Каза „ Ще наредя кубчето на 3700 метра под водата до „ Титаник “ “. Беше доста разчувствуван “, споделя майката.

Момчето е подало заявление в Гинес, а татко му Шахзада, който също умря с взривяването на подводницата, е носел фотоапарат, с цел да снима момента.

На 19 юни на път за останките от кораба изчезна подводница с петима души екипаж

Преди няколко години Кристин и брачният партньор ѝ трябвало да се насочат към дълбините на океана и останките от „ Титаник “, само че пандемията от COVID-19 ги спряла. След това Кристин отстъпила място на сина си Сюлейман, който доста желал да отиде. Той и татко му били доста разчувствани преди пътуването, което било фантазия за двамата.

Снимка: Reuters

Кристин се среща с Шахзада в университета. Той бил доста разпален по историята и документални филми.

„ Участваше в толкоз доста неща, оказа помощ на толкоз доста хора и в действителност желая да продължа това завещание и да му дам платформа. Това е много значимо и за щерка ми “, споделя тя.

През 2018 година Крис Браун самичък се отхвърля да пътува на подводницата

След нещастието Кристин и щерка ѝ си дават обещание да се научат да редят кубчето на Рубик и да изгледат всички филми, които Сюлейман е харесвал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР