19-годишният Карлос Алкарас детронира Александър Зверев и е новият шампион

...
19-годишният Карлос Алкарас детронира Александър Зверев и е новият шампион
Коментари Харесай

Алкарас не остави никакви шансове на Зверев и триумфира в Мадрид

19-годишният Карлос Алкарас детронира Александър Зверев и е новият първенец на шампионата от сериите Мастърс в Мадрид.

Във финалния конфликт испанецът тотално надигра своя противник, побеждавайки го с 6:3, 6:1 за малко повече от час игра.

По този метод Алкарас завоюва своята четвърта купа от началото на сезона и общо пета в кариерата си, като роденият в Мурсия тенисист продължава да няма загуба на равнище АТР, когато става въпрос за финални срещи.

Днес дуелът стартира с изявено преимущество за младия испанец, който можеше да пробие още в четвъртия гейм, само че Зверев съумя да се измъкне и стигна до 2:2 гейма. Логичното обаче се случи в шестия гейм, когато Алкарас осъществя втория си брейкбол, с цел да поведе с 4:2. До края на сета Карлос нямаше проблеми и затвори сполучливо първата част след 6:3.

Във втората пък двамата си размениха по един гейм първоначално, след което испанецът направи серия от пет следващи, с което и победи справедливо в срещата. Тежката вечер за Зверев пък приключи с две следващи неточности, с които той на процедура съобщи мача на своя противник, откакто пред това беше отразил три мачбола.

С триумфа си в Мадрид Карлос Алкарас ще продължи да се изкачва в международната класация, като от на следващия ден той ще е под №6 в подреждането, което ще бъде негов нов персонален връх.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР