19-годишната българска актриса Маргарита Стойкова получи първото си голямо отличие

...
19-годишната българска актриса Маргарита Стойкова получи първото си голямо отличие
Коментари Харесай

Ще се видим на Оскарите: Маргарита Стойкова беше отличена на Берлинале 2024

19-годишната българска актриса Маргарита Стойкова получи първото си огромно отличие на международен кинофестивал - " Изгряваща звезда " на европейското кино.

Наградата ѝ беше присъдена на формалната гала на " Берлинале 2024 " в немската столица.

Тя е най-младата измежду 10-те тазгодишни носители на наградата, който се присъжда на артисти с характерен капацитет.

Маргарита попадна в селекцията с помощта на ролята си в " Диада " на режисьора Яна Титова.

Младата българка одобри премията с голяма усмивка и възприятие за комизъм, като на финала на речта си насочи обръщение към залата: " Ще се забележим на " Оскарите ", нали? ".

Маргарита Стойкова благодари на родителите си, както и на Яна Титова и на нейния брачен партньор Алек Алексиев, продуцент на " Диада ". Тя изрази благодарности и на Националния кино център в България, без който " тази премия нямаше да е в ръцете ми ".

Стойкова направи пробива си с ролята на тийнейджърка от дребен град, която е подготвена на всичко, с цел да събере пари и да замине за Америка при майка си.

Журито даде доста високи оценки на нейната роля за " нюансираната ѝ работа, която показва смелостта ѝ като актриса ".



" Тя показва един многостранен темперамент по извънредно добър метод. Първоначално героинята ѝ като че ли не буди благосклонности, само че последователно обликът ѝ разкрива пластове на тактичност ", се споделя в позицията на журито.

" Диада " към този момент завоюва премия за най-хубав филм на фестивала в Талин тази година, както и " Златна роза " от Варна.



Сред носителите на премията " Изгряваща звезда " в предишни години са гении като Алисия Викандер, Даниел Крейг, Андрю Скот, Даниел Брюл, Кери Мълиган, Мейзи Уилямс (GoT), Бил Скарсгард, Микаела Коул, Риз Ахмед и други - всеки от тях е получил признанието още преди да стане международно прочут.

Освен Маргарита Стойкова - през 2024 година бяха отличени артисти и актриси от Белгия, Франция, Грузия, Германия, Ирландия, Италия, Литва, Полша и Швеция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР