19 Април Apple отбелязва, че решението на компанията да не

...
19 Април Apple отбелязва, че решението на компанията да не
Коментари Харесай

Продажбата на нови iPhone модели без зарядни устройства ще спести 861 хил. тона метал

19 Април
Apple отбелязва, че решението на компанията да не включва зарядни устройства със своите артикули като iPhone 12 ще спести 861 хиляди тона мед, цинк и калай, написа Engadget. Освен това по-малките пакети за iPhone 12 разрешават на компанията да доставя по-ефективно устройствата, защото могат да се поберат до 70% повече iPhone 12 кутии.

Също по този начин в своя отчет 2021 Environmental Progress Report, който обгръща фискалната 2020 година, Apple твърди, че през предходната година е понижила въглеродните си излъчвания от 25,1 млн. тона през 2019 на 22,6 млн. В допълнение тя регистрира и намаление на енергийната приложимост с 13,9 млн. kWh.

В отвореното писмо към отчета от компанията акцентират напредъка, който са постигнали през 2020 в битката с климатичните промени: " Apple стана въглеродно неутрална за нашите световни интервенции и поехме ангажимент да станем въглеродно неутрални до 2030 за нашия цялостен отпечатък - от веригата на доставки до потреблението на продуктите, които произвеждаме. Същите тези артикули в този момент употребяват по-рециклируеми материали спрямо преди, като 40% рециклирано наличие в MacBook Air с Retina екран и 99% рециклиран волфрам в iPhone 12 и Apple Watch Series 6 ", разяснява Лиса Джаксън, вицепрезидент за околната среда, политиките и обществените начинания.

Сред другите достижения са M1 чипа на Apple, който е основан да бъде по-енергийно ефикасен и съгласно компанията потреблението на процесора в Mac Mini е понижило целия въглероден отпечатък на системата с 34%. Същевременно частично поради прекосяването към по-енергийно ефикасни зарядни устройства, 8-мо потомство iPad изисква 66% по-малко сила. Като цяло за последните 12 години колосът е понижил междинното потребление на сила в своите артикули с над 70%.

Освен това напъните на компанията включват и веригата на доставки, където повече от 110 доставчика са поели ангажимент да употребяват чиста сила.

В отчета се включват и някои начинания, които към този момент са известни, като работата на центровете за данни на Apple с напълно възобновима сила и скорошната инвестиция от 200 млн. $ за добиване на въглероден диоксид от атмосферата. Все отново документът дава потребна информация за напъните на компанията за опазването на околната среда.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР