180 снегопочистващи машини са работили тази нощ за разчистването на

...
180 снегопочистващи машини са работили тази нощ за разчистването на
Коментари Харесай

180 машини работиха по снегопочистването в София тази нощ

180 снегопочистващи машини са работили тази нощ за разчистването на снега по улици и булеварди във всички 24 региона на София, оповестява Фокус. Зоните са обработени със смеси против замръзване. Извършено е избутване на снежна маса по всички трасета на публичния превоз, главните улици в столичните квартали, рисковите и стръмни сектори, мостовете, както и по общинската пътна мрежа. Обработена е и Южната дъга на околовръстния път. Към момента снегопочистващата техника продължава работа в някои от регионите на столицата, измежду които са „ Красно село”, „ Овча купел”, „ Надежда” и други.
Опесъчаване е осъществено в планината Витоша на пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове. Започва и почистването на прилежащите пространства на спирките на градския превоз, подходи към подлези и тротоари. Засега градският превоз се движи по нормалните си направления. Обстановката наблюдават екипи на Столичен инспекторат и дирекция „ Аварийна помощ и превенция”, които правят обходи на терен.
Очаква се преваляванията от сняг да продължат и през днешния ден и заради това, колите би трябвало да бъдат оборудвани за придвижване при зимни условия, а водачите да карат деликатно и със съобразена скорост. В Кризисните центрове за хора, останали без дом, са настанени 146 души.
Гражданите могат да подават сигнали на телефон 0700 173 10 или на 112.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР