18 Юни В сряда от Microsoft обявиха, че главният изпълнителен

...
18 Юни В сряда от Microsoft обявиха, че главният изпълнителен
Коментари Харесай

Сатя Надела става председател на борда на Microsoft

18 Юни
В сряда от Microsoft оповестиха, че основният изпълнителен шеф Сатя Надела ще заеме поста на ръководител на борда на шефовете, заменяйки Джон Томпсън след единомислещ избор, написа CNBC.

Промяната отразява триумфа на Надела през последните седем години, през които той усъвършенства позициите на Microsoft както в софтуерно, по този начин и в бизнес отношение.

" В тази си роля Надела ще управлява работата по определяянето на дневния ред на борда, употребявайки своето надълбоко схващане на бизнеса, с цел да усили верните стратегически благоприятни условия и да разпознава основните опасности ", разясняват от Microsoft.

По време на неговото ръководство софтуерният колос още веднъж стана най-ценната обществена компания в света. Сега преди нея е само Apple, а акциите на Microsoft са се повишили повече от 600%.

Надела се концентрира повече върху услугите за облачни калкулации, с цел да зареди другите фирмени приложения. Също по този начин компанията се разшири посредством придобиванията на обществената бизнес мрежа LinkedIn, уеб страницата за шерване на код GitHub и разработчика на видео игри Zenimax.

" Бордът поздравява господин Надела за неговия голям прогрес в прокарването на организационна смяна в компанията, изключително на фона на невижданото въздействие на Covid-19 върху нашия бизнес и нашите хора ", означиха от Microsoft. За фискалната 2020 година компанията регистрира 14% растеж в приходите, макар провокациите в рекламния бизнес и на други пазари.

Надела е един от най-големите самостоятелни акционери в Microsoft, с повече от 1,6 млн. акции на компанията.

Този ход се случва година, откакто Бил Гейтс напусна борда на шефовете. Той се отдръпна, откакто бордът проверява информация, че Гейтс е опитал да стартира интимна връзка със чиновник през 2000, разяснява представителят на компанията.

Томпсън, някогашен основен изпълнителен шеф на Symantec, се причисли към борда на Microsoft през 2012 и размени Гейтс като ръководител през 2014, в същия ден, в който Надела зае поста на Стив Балмър като CEO на Microsoft.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР