18 Юни През последните години електронните спортове се превърнаха в

...
18 Юни През последните години електронните спортове се превърнаха в
Коментари Харесай

A1 Group стартира нов европейски турнир по електронни спортове

18 Юни
През последните години електронните спортове се трансфораха в промишленост с голям пазар както във връзка с броя на участниците, по този начин и по доходи. До скоро електронните спортове бяха ниша за почитателите на гейминга, само че към този момент са значима част от международната ентъртейнмънт промишленост, изключително след началото на пандемията от COVID-19. Тази наклонност се удостоверява и от отчета eSports Ecosystem Report 2021, съгласно който пазарът на електронни спортове ще надвиши стойност от 1,5 милиарда $ до 2023 година.

Преди четири години A1 Group започва своите първи две лиги за електронни спортове - A1 Adria League и A1 eSports League Austria, а малко по-късно беше обещано началото и на A1 Gaming League в България и VOKA League в Беларус. През тази година четирите лиги за първи път ще обединят старания, с цел да основат нов формат в партньорство с швейцарската Swisscom Hero League.

Новият интернационален шампионат се споделя Clash of Leagues и ще започва това лято със серия от събития онлайн и онлайн с играта Brawl Stars. A1 Adria League, A1 eSports League Austria, A1 Gaming League, VOKA League и Swisscom Hero League включва консуматори от 15 страни в района Централна и Източна Европа с обща евентуална аудитория от над 141 милиона фенове.

Най-добрите тимове по Brawl Stars от всяка от петте лиги ще бъдат избрани на локални финали, като те ще се класират непосредствено на първото събитие от Clash of Leagues, което ще се организира от 14 до 21 август във Виена. Класиралите се втори в локалните лиги и тимовете от European Brawl Stars ще получат спомагателна опция да се класират за финалите в Австрия. Отборите по Brawl Stars от целия район на Централна и Източна Европа ще могат да се състезават в отворена за всеки интернационална подготовка, която ще се организира на 24 юли. Първите три тима от нея ще се изправят против тимовете, класирали се на второ място в локалните лиги и по този начин ще дефинират последните трима участници на финалите в Австрия. Турнирът Clash of Leagues ще бъде предаван и коментиран от интернационален екип, който ще съпровожда играчите по пътя им към финала.

С Clash of Leagues A1 Group освен уголемява своето наличие в електронните спортове, само че и за първи път ще предложи на спечелилите от локалните шампионати да вземат участие в интернационалните формати.

Първите финали на Clash of Leagues ще се проведат на 21 август 2021 година в Австрия. Българската подготовка ще се организира на 26 юли, а
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР