18 вредни фактора за кожата. Нежният пол всеки ден отделя

...
18 вредни фактора за кожата. Нежният пол всеки ден отделя
Коментари Харесай

18 вредни фактора за кожата

18 нездравословни фактора за кожата. Нежният пол всеки ден отделя доста старания, време и пари, с цел да поддържа здравето и свежестта си. Въпреки това, както демонстрира животът, може да бъде доста мъчно да се реализиран позитивни резултати в грижата за кожата.

Оказва се, че има доста фактори, които всекидневно повреждат кожата ни. Нека се опитаме дружно да разберем какво се отразява отрицателно на положението й . Основната задача в битката за здрава кожа е да премахнете отрицателните фактори от живота си или най-малко да намалите нездравословните им резултати.

Една от най-честите аргументи за проблематична кожа на лицето е елементарната калъфка за възглавница. За здравето на кожата доста рисково нещо е мръсното спално долни дрехи. Калъфките за възглавници, чаршафите и завивките натрупват голямо количество патогенни бактерии, нечистотия, в това число мъртви кожни кафези. Застояла калъфка за възглавница може умерено да се назова същинска биологична бомба.

Честата промяна на козметиката също може доста да утежни положението на кожата. Дерматолозите не предлагат постоянно да сменяте продуктите за грижа за кожата на лицето и тялото, защото, без да има време да свикне с един артикул, кожата би трябвало да се приспособява към новия състав на идната козметична оригиналност.

Друг нездравословен за кожата фактор са продуктите, употребявани за оформяне на косата. Веднъж попаднали върху кожата, веществата, които съставляват фиксиращите артикули като лак за коса, запушват порите и нарушават процеса на изпотяване. Резултатът е обрив по кожата.

Избягването на артикули за UV отбрана може да докара до проблеми под формата на изгаряния.

Често ли поддържате връзка по мобилен телефон с другари? Това може да бъде и причина за проблематично положение на кожата на лицето. Как телефонните диалози могат да навредят на кожата? Работата е там, че по време на такива диалози по телефона, се натрупват бактерии.  За да избегнете това, би трябвало от време на време да дезинфекцирате слушалката с антибактериални кърпички.

Друга причина за проблеми с кожата е честият и нескончаем престой в климатизирана стая . За да избегнете казуса с пресушаване, лющене и раздразнение на кожата, пийте повече вода и използвайте овлажнител.

Пушенето е различен нездравословен фактор . Резултатът от тютюнопушенето, в това число пасивното пушене, ще бъде появяването на преждевременни бръчки и други признаци на стареене на кожата.

Ежедневният грим също може да аргументи прибързано стареене на кожата. За да избегнете това, не забравяйте да си вземете най-малко няколко дни отмора.

Друга причина за проблематична кожа е неприятният табиет на някои дами да не отстраняват грима преди лягане. Това никога не би трябвало да се прави! Последствията могат да бъдат ужасни. Говорим за акне, запушени пори, възпалителни процеси по кожата.

Друг аксесоар, който съставлява заплаха за здравето на кожата, са очилата. За да избегнете обриви и раздразнение, постоянно дезинфекцирайте очилата си с антибактериални кърпички.

Прекомерното ексфолиране на кожата може да я повреди . За да избегнете това, използвайте ексфолианти, само че не повече от един път или два пъти седмично.

Злоупотребата със сол също е изпълнена с кожни проблеми. Солените храни могат да причинят проблеми с хидратацията и да причинят суха кожа.

Изтощаването на организма с диети и недояждане също може да се отрази зле на положението на кожата ви. Липсата на витамини и други хранителни субстанции е причина за нездравословен загар и загуба на разтегливост на кожата.
Измиването с гореща вода е нездравословно за кожата ни, защото води до проблеми като сухота и лющене.

Злоупотребата с кофеин може да аргументи преждевременни бръчки.

Една от главните аргументи за утежняване на кожата е стресът. Кожата реагира на него с поява на зачервяване и нарушавания на пигментацията. Научете се да се справяте със напрежението, с цел да останете здрави и красиви.

Липсата на физическа интензивност. Заради заседналия метод на живот кожата не се доставя с кръв, както би трябвало. Липсата на придвижване в живота Ви може да докара до обриви и неравномерен загар.

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР