18% сиво“ е филм по едноименната книга на Захари Карабашлиев.

...
18% сиво“ е филм по едноименната книга на Захари Карабашлиев.
Коментари Харесай

Руши Видинлиев е Зак в „18% сиво“

„ 18% сиво “ е филм по едноименната книга на Захари Карабашлиев. Историята е забавна и ексцентрична за българската литература. Разбито сърце, луда нощ в Мексико, цялостен чувал с марихуана и мемоари за България през 90-те години. Всичко това претърпява основният воин в романа – Зак. Той пропътува задачите Съединените щати, с цел да доближи крайната си цел - Ню Йорк, където го чакат най-големите тествания и истината за отсъствието на обичаната му - Стела.
Братя Чучкови харесват доста романа и вземат решение да създадат филм по него. Решават да пренесат историята от Съединени американски щати в Европа и действието се развива в наши дни. „ Следваме главната линия на книгата, само че направихме филм за актуалните хора през днешния ден и в този момент, тъй като светът е доста по друг от 90-те години и желаеме пътуването, което пресъздаваме да е настоящо към средата през днешния ден “, споделя Виктор Чучков – наследник, режисьор на лентата.
 филм
С нелеката задача да влезе в облика на основния воин Зак се нагърбва Рушен Видинлиев. „ За да печеля ролята, трябваше да мина през неизмеримо дълъг кастинг интервал, в който до последно не знаех дали Виктор ме е избрал. Ще запомня кино лентата с това, че вървях същински по стъпките на героя. Точно както и Зак, претърпях доста нови запознанства по пътя. За първи път срещах актьорите, с които си партнираме във кино лентата на всяко ново място, на което пристигахме за фотоси. Проектът съчета двете ми най-любими неща – кино и пътешестване, за което съм извънредно признателен. И мощно се надявам разказът да допре хората. “, споделя Руши.

През последните години Руши работи интензивно като артист и режисьор. Завършва магистърска стратегия за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други актьори. За основна роля в „ Цветът на хамелеона “ получава премията за Най-добър артист от Българската кино
академия. Участва с основна роля и в „ Снимка с Юки “ на режисьора Лъчезар Аврамов, на който още веднъж братя Чучкови са продуценти.-->
През цялото време Руши не стопира да работи и като създател на музикални планове за други реализатори. A след серия рекордно разпродадени лайв събития и поради големия интерес на почитателите, тази година поп звездата издаде и напълно нова авторска музика.
За кино лентата:

Следвайки своята фантазия, влюбените Захари и Стела се реалокират от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкоз елементарно, и когато жена му го напуща, Захари се насочва на бясно странствуване от Лондон до Берлин, по време на което среща поредност от невероятни хора. Това е пътешестване, което разкрива истината за неговата изгубена обич, и в последна сметка го довежда до неуместни открития за самия него.

Продуцент е  Чучков Брадърс, копродуценти - Ostlicht Filmproduktion, Sektor Film, Cinnamon Films, Raised by Wolves. Режисьор на кино лентата е Виктор Чучков – наследник, сюжет: Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари Карабашлиев, оператор: Ненад Бороевич. Музиката е на Виктор Чучков.

Филмът е осъществен с поддръжката на Националния Филмов Център, Българската Национална Телевизия, MDM Mitteldeutsche Medienforderung, Филмова Агенция на Северна Македония, Община Варна, Сръбски Филмов Център, Tax Shelter of the Belgian Government via Belga Films Fund, Програма Медия на Европейския съюз
„ 18% сиво “ в кината от 24-и януари. Филмът е медийно подсилен от NOVA като част от дълготрайната акция „ NOVA поддържа българските филми “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР