18 Май На 23 май (неделя) 2021 г. ще се

...
18 Май На 23 май (неделя) 2021 г. ще се
Коментари Харесай

ИТ школи от Шумен и Ямбол са партньори в 6-ти кръг на CodeIT

18 Май
На 23 май (неделя) 2021 година ще се организира VI-ти кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ. Предстоящият кръг ще е вид СПРИНТ и е финален преди огромния край, а негови патрони са Школа по информатика " Шикови ", гр. Ямбол и Школа по информатика " А&Б ", гр. Шумен. Шести кръг ще дефинира 12-те финалисти от главното класиране и 5 от Junior, които ще вземат участие в огромния край.

" Много от възпитаниците на Школа " А&Б " са били уредници на това влиятелно съревнование - Петър Иванов, Георги Георгиев, Ивайло и Антон Черневи. Партньорството ни с Мусала Софт датира през цялото време на тяхното основаване и ние приветстваме тяхната политика на поддръжка на подготовката на бъдещите програмисти. Пожелавам на участниците в надпреварата сполучливо показване, само че на първо място - забавлявайте се, преборвайки сложните задания и дано най-хубавият завоюва! ", приветства състезателите доцент Бисерка Йовчева, създател и началник на Школа " А&Б ".

" Решаването на задания съставлява търсене на излаз от някакво затруднено състояние или на пътища за превъзмогване на трудности. Това е развой на реализиране на цел, която в началото наподобява мъчно достижима. Решаването на задания е характерна специфичност на интелекта, а интелектът е необикновен подарък на индивида. Пожелавам триумф на състезателите и уредниците на шестия кръг на CodeIT, 2021 година! ", споделя и Руско Шиков, началник на школа по информатика " Шикови " - гр. Ямбол.

Челните места в миналия V-ти кръг са за Виктор Кожухаров (Русе) - I място, Емил Инджев (Русе) - II място и Неманя Майски (Сомбор, Сърбия) - III място. Специалните награди в кръга от сътрудниците на надпреварата Cougar и Prestigio получават - Атанас Димитров (София), Румен Михов (Ямбол), Емил Инджев (Русе). Предстоящият на 23.05 (неделя) VI -ти кръг е от вида " СПРИНТ " - стартира в 14:00 и приключва в 17:00ч., а състезателите в главното и Junior класиране ще би трябвало да се оправят за три часа с няколко разнообразни по компликация задания. Класирането за всички кръгове, вести и всякаква настояща информация за надпреварата, могат да се наблюдават.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР