18-годишно момиче и 27-годишен мъж са жертвите на двойното убийство

...
18-годишно момиче и 27-годишен мъж са жертвите на двойното убийство
Коментари Харесай

Какъв е мотивът за двойното убийство в Лозен?

18-годишно момиче и 27-годишен мъж са жертвите на двойното ликвидиране край София. Двама са били простреляни от техен другар, който беше арестуван край Бургас.

Според наши източници проверяващите са разкрили оръжието, с което е осъществено закононарушението.

Тази вечер на митинг се събраха поданици на село Лозен, откъдето са убитите младежи и обвиненият.



Рано тази заран проверяващите намират натрупа на 18-годишно момиче, оповестено за търсене, изхвърлен в покрайнините на село Лозен.

" Току-що мина една полицейска кола. Друго нищо не съм видяла ", описа пред Българска национална телевизия Събка Николова.

Малко по-късно наоколо е открит вторият мъртвец на 27-годишен млад мъж, изхвърлен край зарязан път до Автомагистрала " Тракия ".

По данни на Министерство на вътрешните работи обвиненият за убийството е бил арестуван сред Айтос и Бургас. Той е на 34 години и по непотвърдена информация самичък е насочил полицията къде се намират двете тела. В него е открит и военен револвер.

" До сегашния миг са осъществени оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване, освидетелстване на разположение, разпитани са очевидци. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се допуска, че с него са осъществени убийствата ", обявиха от прокуратурата.

Оказва се, че обвиненият и жертвите са били другари, и тримата от село Лозен, описа по телефона Димитър Неделчев, който е непосредствен на убития мъж. За последно го видял на 3 август. Затова почнал да го търси през обществените мрежи.



" Чавдар, който е обвиненият, по негови думи го е закарал до " Дружба " и го е оставил там. Какъв е претекстът, каква е повода нямам никаква визия. Предишният ден аз, Чавдар и Иво бяхме дружно през целия ден без никакви проблеми, без спорове, без дължене на пари. Нямам визия какво се е случило ", съобщи Димитър Неделчев.

Според неофициална информация на Българска национална телевизия обаче обвиненият е дължал пари на жертвата. Димитър споделя, че Чавдар е работил като охранител и не е проявявал експанзия към близките. Той изключва убийството да е предизвикано от ревнивост.



" Чавдар си има някаква връзка с момичето. Иво с момичето са просто познати. Той не поддържа никакъв контакт. Даже Иво си има другарка. През деня на алеята е бил дружно с нея ", добави Димитър Неделчев.

Задържаният Чавдар Бояджиев е комшия на кмета на Лозен.

" Силно бях сюрпризиран и доста обезпокоен. Съжалявам, съболезнования на роднините. Нямам сигнали персонално против него, нито против другите двама ", съобщи пред Българска национална телевизия Георги Младенов, кмет на село Лозен.

Според източници на " По света и у нас " 34-годишният мъж има висящо дело за ликвидиране по несъобразителност на предходната си другарка. Пуснат е с мярка подписка от Софийския областен съд.

" Имаше някаква демонстрация преди 2 години. Докъде е стигнало следствието не мога да кажа ", сподели още Георги Младенов, кмет на село Лозен.

Според източници от следствието арестуваният мъж е прочут на полицията поради престъпни прояви.

По тематиката работят: Тихомир Игнатов и Иво Никодимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР