18-годишният Артур Фис се превърна в приятната изненада през последните

...
18-годишният Артур Фис се превърна в приятната изненада през последните
Коментари Харесай

Край на приказката: Световният №60 спря 18-годишния Фис и е финалист в Марсилия!

18-годишният Артур Фис се трансформира в приятната изненада през последните две седмици - преди шампионата в Ротердам той нямаше победа на равнище АТР, а през днешния ден игра на своя втори следващ полуфинал в конкуренция от сходен сан. След като младокът надделя Стан Вавринка в четвъртфиналите на надпреварата в Марсилия, през днешния ден младежът се изправи против своя съотечественик Бенжамен Бонзи в напълно френски конфликт, само че не съумя да удължи приказката си и за втора седмица отпадна на крачка от финалната среща.

Бонзи бе обаятелен в изявите си от сервис линията в хода на целия дуел и не остави никакви шансове на по-младия си противник, елиминирайки го след победа в поредни сетове - 6:4 6:4. По този метод международният №60 си обезпечи място във втори край за сезона и въобще в кариерата си, като през утрешния ден ще се изправи против Хуберт Хуркач в борба за първи АТР трофей. 

Началото на дуела бе белязано от няколко следващи гейма, извоювани без никакви усложнения от сервиращите. При 3:3 обаче младежът изпита съмнения от главната линия, които разрешиха на сънародника му да поеме инициативата и да осъществя първия пробив в срещата. От своя страна, Бонзи бе извънредно ефикасен от линията за начален удар и в хода на дебютния сет загуби едвам една точка на лично подаване, с което напълно лиши съперника от опция за поврат и поведе в общия резултат.

Бонзи продължи да има цялостен надзор върху протичащото се на корта и във втория сет, където чудесно се възползваше от слабостите в играта на противника и не пропускаше късмет да форсира топката, с цел да си сътвори комфортна позиция за завършващ удар. Той реализира пробив още на старта на частта, като оттова насетне още веднъж не изпита компликации от сервис линията и след час и 25 минути игра си подпечата крайната победа.

Hometown Hero!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР