18-годишният Александър Матев извади Богоявленския кръст във Варна. Той тренира

...
18-годишният Александър Матев извади Богоявленския кръст във Варна. Той тренира
Коментари Харесай

18-годишен извади Богоявленския кръст във Варна

18-годишният Александър Матев извади Богоявленския кръст във Варна. Той тренира водна топка.

Александър взе участие в ритуала по спасяването на кръста за повторно.

78 души скочиха в ледените морски води при 0 градуса на въздуха и студен вятър.

В Бургас кръста от ледените морски води извади 21-годишният Йордан Господинов, който през днешния ден чества имен ден. Той се включва за трети път в ритуала, а за втори стига пръв до кръста.

За седми път Богоявленският кръст в Ямбол бе изваден от Стефан Стефанов. Мъжът скача в студените води на река Тунджа за девета поредна година. Тази година за кръста скочиха 20 смелчаци, на които архиерейският наместник архимандрит Димитрий подари по един дървен кръст за здраве.

В Русе шансът се усмихна на 23-годишния Пламен Атанасов. Младежът скача за трети път за кръста в река Дунав, само че за първи път съумява да го извади. Общо 16 мъже участваха в ритуала, като най-младите бяха на 19 години, а най-възрастният – на 47. Късметлията бе блажен от Русенския митрополит Наум, който го подари със сребърно кръстче. Подаръци имаше от регионалния шеф и кмета на Русе.

25-годишният Иван Цветков хвана кръста в Дунав край Силистра.

22-годишният пожарникар Андриян Сократев от село Българево извади кръста на Йордановден от морските води в Каварна. Той взе участие в обичайния обред за трета година, като през 2016 година хваща за пръв път Светия кръст.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР