Правителството на Германия е подготвило военен план в случай на

...
Правителството на Германия е подготвило военен план в случай на
Коментари Харесай

Bild: Германското правителство е разработило план в случай на война с Русия

Правителството на Германия е подготвило боен проект при положение на възможен спор с Русия, написа като се базира на документа. Сред наредбите са прехвърлянето на войски на НАТО към източния фланг на страната, превръщането на изби и метростанции в бомбоубежища, както и пренасочване на производството за отбранителни потребности. Освен това Германия възнамерява да върне наложителната военна работа.

Според Bild изби, подземни паркинги и метростанции ще бъдат превърнати в бомбоубежища. Предвижда се и незабавна евакуация на популацията от няколко региона на страната. Освен това здравните заведения би трябвало да бъдат готови за „ неочакван приток на огромен брой пациенти за нескончаем интервал от време “.

Bild написа, че при положение на война с Русия наложителната военна работа може да се върне в Германия. 

„ Това значи, че жителите могат да бъдат призвани в армията когато и да е “, се споделя в материала. 

Германската работа по заетостта може също по този начин да изиска от възрастни да работят в избрани области, като работа на медицински сестри, в пощите или пекарните.

Изданието показва още, че при положение на война с Русия Германия ще бъде изправена пред рецесия в доставките, в това число на зеленчуци и плодове. Поради тази причина проектът включва напъните на немското министерство на храните за разпространяване на храни. Правителството ще съхранява пшеница, ръж и овес на секрети места и ще сътвори запас от ориз и варива за доставяне на популацията, изключително в градските центрове. Предвижда се хората да получават по един топъл обяд дневно.

На 5 юни немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че до 2029 година страната би трябвало да бъде в положение на цялостна подготвеност за възможна война. Той също по този начин прикани за връщане на наложителната военна работа, която беше отстранена в Германия през 2011 година Той означи, че Германия би трябвало да продължи да поддържа Украйна. Според господин Писториус успеха на Москва във военния спор ще коства на Берлин повече от финансирането на Киев.

През януари господин Писториус приказва за нуждата от подготовка за възможна съветска офанзива. Преди това той не изключи експлоадирането на боен спор сред Русия и НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР