18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше обезобразена след брутално

...
18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше обезобразена след брутално
Коментари Харесай

Дебора даде показания, повдигнаха нови обвинения срещу задържания за насилието над нея

18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше обезобразена след брутално нахлуване в дома ѝ в Стара Загора, е дала показания пред Районната прокуратура в града, научи NOVA от свои източници. Въз основа на свидетелските ѝ показания са повдигнати нови обвинявания против арестувания за похищението – 26-годишния Георги Георгиев.

От Районна прокуратура съобщиха, че спомагателното обвиняване, пристигнало след разпит на очевидци, е за закани за убийство по отношение на младата жена. Георги Георгиев е изслушал персонално предявените му нови обвинявания през днешния ден в 10:30 ч. в наличието на юристите му, прецизират от прокуратурата.

В интервала от началото на април до края на юни обвиненият заплашвал Дебора и съгласно обвинителите това би могло да сътвори „ състоятелен боязън за реализиране на заканите “. Според събраните нови доказателства нападателните закани за саморазправа са отправени персонално към потърпевшото момиче и посредством мобилно приложение. Стана ясно, че Георгиев е заплашил момичето с ликвидиране общо шест пъти.

Към сегашния миг против 26-годишния мъж се водят две досъдебни производства – за закана с ликвидиране и за нанасяне на междинна телесна щета. И по двете каузи са събрани безапелационни доказателства, че Георгиев е причинител на действията, споделят още от Прокуратурата. Доказателствата се базирали на разпити на очевидци, назначени експертизи, огледи на мястото на престъплението, конфискувани вещи и биологичен материал и други

Към този миг прокуратурата изключва опция за втори участник в нападението. „ Изследват се всички версии и се събират доказателства по всички въпроси. На този стадий нямаме събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори причинител ”, уточни районният прокурор Таня Димитрова.

Защитата на Георги е получила новите доказателства. „ Със сигурност са извадени от подтекста. Бяха приложени задачите кореспонденции. Това, което ние видяхме в делото по мярката, изобщо не се касае за закани с ликвидиране ”, безапелационен е юристът на обвинения Петко Кънев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР