17 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се

...
17 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се
Коментари Харесай

WIZZ AIR е най-устойчивата авиокомпания в Европа

17 януари 2022 година, София: Wizz Air, най-бързо разрастващата се самолетна компания в Европа, бе отличена като най-устойчивата самолетна компания на континента въз основа на рейтинга. Рисковият рейтинг на Sustainalytics мери какъв брой добре една компания ръководи самодейно екологичните, обществените и управническите (ESG) въпроси, които са най-съществени за бизнеса ѝ. Въз основа на структурирана, справедлива и транспарантна методология, този рейтинг (Sustainalytics ESG Risk Ratings) прави оценка на способността на компанията да смекчава рисковете и да се възползва от опциите.

Wizz Air доста усъвършенства рейтинга си за резистентност през последната година и в този момент има най-хубавия измежду европейските самолетни компании, заемайки твърдо позицията на водач.

Това усъвършенстване е резултат от мощния ангажимент на Wizz Air към устойчивостта. Авиокомпанията освен има най-ниския отпечатък върху околната среда на континента (на пътник-километър), само че остана финансово постоянна даже през последните 24 месеца, прибави над 30 чисто нови самолета към модерната си флотилия и беше първата самолетна компания, която възвърне заплатите на водачите и на кабинния екипаж до равнищата преди пандемията, като в същото време нае над 1000 нови чиновници. Откриването на 18 нови бази и прибавянето на над 300 нови маршрута към мрежата на превозвача също потвърждава, че бизнесът на Wizz Air е резистентен и сполучлив, а това ще подкрепи компанията по пътя към реализиране на огромната ѝ цел –  до края на десетилетието да утрои размера си, да има 20 000 чиновници и 500 самолета във флотилията.

Оценката на представянето на самолетните компании на Sustainalytics се базира на изчерпателен разбор на мощните и слабите страни на ESG (екологични, обществени и управнически политики) на компанията спрямо нейните съперници и отчитайки развиването на промишлеността.

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air, сподели: „ Горди сме, че заемаме тази влиятелна лидерска позиция в промишлеността вследствие на нашите старания към резистентност. Признанието да сме най-устойчивата европейска самолетна компания затвърждава проектите ни в тази посока и ни дава спомагателен тласък да продължим да развиваме нашата самолетна компания. Бих желал да изразя своята признателност към всички мои сътрудници, които работят неуморно, с цел да трансфорат Wizz Air в най-хубавата самолетна компания в Европа. Ние ще продължаваме отдадено да следваме нашите цели и посредством резистентен образец да водим промишлеността напред през 2022 година и идните години. “

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна самолетна компания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се сега от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със междинна възраст на самолетите от 5 година Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които оферират последните в промишлеността авиационни технологии и мотори от последващо потомство и са в основата на задачата на самолетната компания да доближи флотилия от 500 самолета до 2030 година и непрекъснатия ѝ ангажимент към резистентност. В Wizz Air екип от авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air пожеланият избор на 10.2 милиона пасажери през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните самолетни компании в света за 2022 година от AirlineRatings.com – единствената международна организация за сигурност и рейтинг на самолетните компании, а също и бе оповестена за Aвиокомпания на 2020 година от Air Transport Awards – най-желаното самопризнание, която самолетна компания или обособена персона може да получи. Wizz Air бе оповестена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 година от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950,

Андраш Радо, Wizz Air Group,

Бележки до публицистичните екипи:

Всички полети на Wizz Air се правят със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air вкара редица засилени хигиенични ограничения, които включват: кабинният екипаж и пасажерите би трябвало да носят маски за лице, кабинният екипаж е длъжен да носи ръкавици, предизвикват се покупките на борда посредством безконтактно заплащане, пасажерите би трябвало да следват ограничения за физическа отдалеченост и всички покупки на пътнически билети и услуги се предлага да се вършат онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air към този момент филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети минават през цялостна стерилизация всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки прецизен график за всекидневно разчистване.

За повече информация по отношение на повишените здравни и хигиенични ограничения, апелирам, вижте.

За свободен достъп до фотоси на самолети, екипажи и библиотека с лога, апелирам, посетете
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР