17-годишният италианец Яник Синер поднесе най-голямата изненада в първия ден

...
17-годишният италианец Яник Синер поднесе най-голямата изненада в първия ден
Коментари Харесай

17-годишен тинейджър отстрани Стийв Джонсън в първия кръг в Рим

17-годишният италианец Яник Синер сервира най-голямата изненада в първия ден на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд 5,2 милиона евро.

Синер, който взе участие с " уайлд кард " и дебютира в главната скица на шампионат от сериите " Мастърс ", победи американския деец Стийв Джонсън с 1:6, 6:1, 7:5 за 1:52 часа.

Италианецът избави мачбол в трети сет, в който отстъпваше с 2:5, само че завоюва идващите пет следващи гейма и стигна до триумфа пред щастливата аудитория в дъждовния ден в италианската столица.

Синер е най-младият тенисист в топ 400 на международната класация на АТП и заема 262-о място. Във втория кръг той ще играе против Стефанос Циципас от Гърция.

Грузинецът Николоз Басиашвили победи Мартон Фучович (Унгария) с 6:1, 7:6(2) за 1:39 часа, а Филип Колшрайбер (Германия) надви над Жил Симон (Франция) с 6:2, 3:6, 6:3 за 2:20 часа, откакто срещата беше прекратена за много дълго в първия сет заради дъжд.

Участващият с " уайлд кард " Матео Беретини завоюва против Люка Пуй (Франция) с 6:2, 6:4 за 76 минути и във втория кръг ще играе против първенеца от 2017 година Александър Зверев (Германия).

Испанецът Роберто Баутиста-Агут отстрани представителя на домакините Андреас Сепи с 6:1, 3:6, 6:1 за 1:44 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР