17-годишен ученик от Професионалната техническа гимназия Васил Левски“ в Горна

...
17-годишен ученик от Професионалната техническа гимназия Васил Левски“ в Горна
Коментари Харесай

Ученик от Горна Оряховица стана най-добър млад заварчик в страната

17-годишен възпитаник от Професионалната техническа гимназия „ Васил Левски “ в Горна Оряховица завоюва националното съревнование на Министерството на образованието за най-хубав млад заварчик в страната. От няколко месеца Емо Севов е стажант в горнооряховската компания „ Грейко инженеринг “ООД. Надпреварата е била в София, а в нея са взели участие 10 възпитаници от разнообразни професионални гимназии в страната.

За завоюваното първо място той е получил целия комплект работно облекло за заварки –шлем, ръкавици, гащеризон,освен това електроди и книги за образование.

„ Много съм удовлетворен от себе си,защото това е първата ми премия. Уча мотори в вътрешно горене,но заварките са ми занимание. Благодарен съм на компания „ Грейко “,която ме направи собствен стажант и ме научи на всичко,за да вземам участие в това съревнование “, показа Емо Севов.

Младежът е от Долна Оряховица и пътува до железничарския град. Живее единствено с майка си,баща му е умрял и той като глава на фамилията почнал в началото като занимание да се занимава със заварки,което е много комплицирана техника и доста умения. У нас пък в този момент се търсят тъкмо такива експерти.
Според регламента на надпреварата в „ Грейко “ са изработили и екокамина по тематиката,с която е взел участие техният стажант. Ученикът и експертите в сдружението са създали оборудването с логото на българското председателство на Евросъюза.

„ Ние сме доста щастливи от успеха на нашето момче. Фирмата ни му даде грамота за най-хубав млад заварчик откакто мина през всички нужни обучителни курсове и образования за сигурност.Може да прави всевъзможни заварки и има доста хрумвания и хъс. Купихме му костюм за заваряване от финален клас. Имаме общо 6 стажанти “, описа инж. Милен Владков, един от шефовете на сдружението.

Той и съдружникът му инж. Николай Цветанов направиха компанията преди няколко години. За 5 година двамата инженери сътвориха лична дистрибуторска мрежа и нова база.Преди две години в конкурс за най-хубава българска компания в категорията „ Микро и дребна компания “ второто място беше отредено на „ Грейко Инженеринг “ ООД от Горна Оряховица. Дружеството се занимава с планиране, произвеждане и търговия с пелетни горелки, котли, камини и уреди, оползотворяващи биомаса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР