17 дни преди президентските избори в Руската федерация, борещият се

...
17 дни преди президентските избори в Руската федерация, борещият се
Коментари Харесай

Детски ясли и ядрени ракети: За какво говори Путин преди изборите

17 дни преди президентските избори в Руската федерация, борещият се за четвърти мандат държавен глава Владимир Путин сложи връх с продължителността на речта си пред Федералното заседание. В рамките на час и 55 минути програмното му изявление засегна голям брой тематики, само че общото обръщение е едно – стопанинът на Кремъл дава обещание на гласоподавателите да направи страната освен мощен боен, само че и стопански фактор.

Путин още първоначално акцентира, че посланието му е „ за вътрешна консумация” – за едно „ демократично общество, тръгнало свободно по личния си път”. „ За да се движим напред, ние би трябвало да се развиваме динамично, длъжни сме да разширяваме пространствата на свободата във всички сфери – да укрепваме демократичните институции, локалното самоуправление, структурите на гражданското общество, правосъдната система”, безапелационен беше президентът.

По думите му Русия е способна на първокласен скок във всички области, като основни задания за идващите години ще е понижаване на бедността и реализиране на резистентен растеж на популацията. Освен това износът би трябвало да надвиши вноса след 4 години.

Брутният вътрешен продукт на глава от популацията би трябвало да се вдигне 1,5 пъти за 6 години, като през това време и ще се разкрият 270 000 нови места в детските ясли. Държавният глава показа огромна строителна стратегия, съчетана и с понижаване на ипотеките за 5 млн. фамилии да получат жилище при по-добри условия.

Подобни ограничения Кремъл планува и във връзка с пътната и морска инфраструктура, опазването на здравето и образованието.

Според Путин е нужна регулярна индексация на пенсиите, като междинната дълготрайност на живота би трябвало да доближи над 80 години в края на идващото десетилетие.

„ Властите в Руската федерация вършат всичко допустимо за развиване на предприемачеството в страната. При това обаче бизнесът е задължен да усилва присъединяване си в стратегическата задача – развиването на страната”, съобщи президентът - очевидно по отношение на големите средства, които съветски олигарси държат в чужбина.

Размахан пръст на запад

Макар и сякаш вътрешнополитическа, речта на Путин в края си беше очевидно ориентирана към чужбина. Той прикани западните страни да се вслушат в предизвестията на Русия за нарушаването на интернационалния стратегически баланс.

Путин означи, че всички оферти за взаимна противоракетна защита са били отклонени от Съединени американски щати.

Вероятно в тази връзка той разгласи основаването на нова крилата ракета с дребна, само че мощна нуклеарна бойна глава, която, по думите му, е „ неуязвима от Противовъздушна отбрана и ПРО”. Освен това, новата супертежка балистична ракета „ Сармат” стартира тествания. Перспективните разработки на стратегически оръжия ще носят названия, определени от народа, стана ясно от думите на Путин.



Той назова основателите на системите за всеобщо поразяване „ герои на нашето време”. „ Растящата военна мощност на Русия не заплашва никого. Нямаме проекти да използваме този капацитет в настъпление”, акцентира Путин.

„ Русия ще отговори на нуклеарно нахлуване. Това ще бъде направено мигновено, няма значение каква бомба е употребена против нас”, акцентира Владимир Путин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР