17 000 регистъра, повечето от които на хартия, ще станат

...
17 000 регистъра, повечето от които на хартия, ще станат
Коментари Харесай

17 000 регистъра стават електронни

17 000 регистъра, множеството от които на хартия, ще станат електронни. Държавата налива 2,6 милиарда лв. за цифрова съгласуваност. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев по време на обществена полемика за третият дирек от Националния проект за възобновяване и резистентност на република България, който е „ Свързана България ”.

Ще финансираме една основна фаза от процеса, с цел да може всички хартии в държавната администрация да се трансфорат в машинно четивен формат, разгласи Дончев.

Парите да цифровизация ще са ангажимент на бъдещата стратегия за приложна просвета, нововъведения и дигитализации.

По програмата за развиване на човешките запаси в идващия програмен интервал ще се финансират цифровите умения, а самата цифровизация на предприятия ще бъде поета от бъдещата стратегия за бизнеса.

Онлайн образованието ще бъде подпомагано както от ReactEU, по този начин и от някои съставни елементи на проекта. Електронното опазване на здравето се покрива от стратегия „ Добро ръководство “, електронната еднаквост също ще бъде подкрепена от проекта. Финансирането на стълба " Свързана Европа " ще стане с 2,6 милиарда лв.. Трите съществени цели на програмата са - цифрова съгласуваност, превоз и локално ръководство.

Министърът на превоза Росен Желязков настоя за  модерна железопътна съгласуваност, защото железниците оферират екологичен транспорт и са по-евтини. Идеята е да се построи устойчива оптична мрежа. Така всеки жител и бизнес ще имат еднакъв достъп до цифровизация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР