16 закона се променят с новите предложения на здравното министерство.

...
16 закона се променят с новите предложения на здравното министерство.
Коментари Харесай

Таня Андреева: Да абдикираш от здравето за децата и да прехвърлиш отговорността е недопустимо

16 закона се трансформират с новите оферти на здравното министерство. Това не е скрита здравна промяна, всичко се прави доста небрежно и несъобразено с действителностите, които здравната система изисква. Това сподели някогашният здравен министър Таня Андреева в ефира на БТВ.

„ Не е признато през преходни разпореждания да се трансформират толкоз закони. Това демонстрира, че главният фокус е върху това да се стабилизира системата и да няма преразход на Касата през идната година “, уточни тя.

„ Системата би трябвало да се стабилизира, само че е неприемливо да се рамкира медицината. Истинската медицина ще бъде подценена, а това ще докара до отрицателни резултати. Винаги, когато се основава нов мегаорган, зависещ на министъра, това крие риск да се политизира опазването на здравето. По-добрият вид беше стягане на контрола на лечебните заведения “, акцентира Андреева. „ Най-лошото е, че ние още веднъж приказваме единствено за пари. Като че ли здравето не е по-важно “, добави някогашният здравен министър.

„ Груба неточност е да се мести Фондът за лекуване на деца. Да абдикираш от здравето за децата и да прехвърлиш отговорността на НЗОК, който е един длъжник, е неприемливо. Това приказва, че Министерство на здравеопазването цели да си раздели отговорността и изцяло да я трансферира на различен. При този демографски проблем, не можем да си позволим да загубим даже едно дете “, сподели още Андреева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР