16 велополицаи се грижат за сигурността на варненци и туристите

...
16 велополицаи се грижат за сигурността на варненци и туристите
Коментари Харесай

Полицаи с велосипеди следят за реда във Варна

16 велополицаи се грижат за сигурността на варненци и туристите през това лято. Те работят постоянно по двама. Сред патрулиращите са Геновева Кънева и Димитър Петров. Двамата неотдавна са тандем, само че бързо съумели да се сработят. Имат избран регион, в който патрулират, работата им е динамична и всеки ден предлага забавни обстановки.

" Доста постоянно ставаме очевидци на изгубени деца в Морската градина, тъй като времето е хубаво. Всички деца, по-малките са с тротинетки и една секунда нехайство от страна на родителите коства детето да не се знае в каква посока е потеглило ", споделя старши служител на реда Геновева Кънева, Сектор „ Общинска полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Средно на едно дежурство велополицаите изминават сред 40 и 50 километра. Казват, че дежурствата с колела им се отразяват освежаващо през лятото.

" Интересното е, че сме на две колела, в топлите дни не усещаме чак толкоз доста жегата. Хората извънредно доста ни се радват. Ние сме нещо ново и малко по-интересно и караме хората да се усмихват ", споделя старши служител на реда Геновева Кънева.

" Много гъвкаво е с тези колела, които са електрически. Много бързо се стига от точка А до точка Б. Лесно може да се маневрира сред пешеходците ", сподели Димитър Петров, Сектор „ Общинска полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Сигнали за нередности могат да се подават на телефон 112 или на дежурните в Община Варна. Велополицаите ще патрулират до края на октомври, в случай че времето във Варна е хубаво.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР