16 партии и 7 коалиции са регистрирани за участие в

...
16 партии и 7 коалиции са регистрирани за участие в
Коментари Харесай

ЦИК отряза 2 партии и 1 коалиция, колко се класираха за вота

16 партии и 7 обединения са регистрирани за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 април, разгласи представителят на ЦИК Росица Матева, представена от Българска национална телевизия. Има отводи от 2 партии и 1 коалиция като аргументите са главно свързани с неизрядни подписки.

Подписките на 3 от към този момент записаните обединения към момента се ревизират в ГРАО като до края на деня ще стане ясно дали регистрацията им остава.
-->
От на следващия ден стартира регистрацията на листите с претенденти на партиите и обединенията. До края на седмицата се чака да започва и онлайн платформата за заявки за гласоподаване отвън страната.

От страна на Централната изборна комисия работата по организацията на вота се движи в период, увери ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя подсети, че ЦИК чака от Министерски съвет през идващите дни да разгласи ангажираността на държавните органи по техническото застраховане на вота - организационно техническата подготовка, инсталиране на видеонаблюдение в секциите, организацията на изборите в чужбина, доставката на хартия за машините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР