16-годишно момиче беше пребито в двора на столично училище. Ученичката

...
16-годишно момиче беше пребито в двора на столично училище. Ученичката
Коментари Харесай

Битата ученичка проговори: Учител видя какво се случва, но не се намеси. Врътна се и се прибра в училището

16-годишно момиче беше пребито в двора на столично учебно заведение. Ученичката е била нападната от три девойки и момче, които като се изключи че я удрят, скубят и влачат по земята – снимат и видео.
Потърпевшото момиче застана пред камерата на NOVA, с цел да опише за случилото се. Умишлено скриваме лицето ѝ. „ Познавам всички от децата на видеото, с изключение на инициаторката на нападението. Преди към месец тя пристигна при мен с още едно момиче след образователните часове. Каза ми: „ Сестра ти се заяжда с мен. Предупреди я! ”. Каза, че щяла да я бие. Заявих, че ще приказвам със сестра си и ще кажа на родителите ни. Тя обаче стартира да крещи и да ме блъска. След това пристигна жена, мисля че беше майката на едното от другите девойки. И тя стартира да ни бута и да ни споделя: ”Хайде прибирайте се бе. Още какво желаете ”, описа потърпевшото момиче.
По думите ѝ тя даже не забелязала, че нападателите ѝ са четирима. „ Мислех, че е единствено един нападателят. Много ме заболя корема. Не усетих кой какво прави и какъв брой време е траяло ”, акцентира пострадалата.
На случилото се имало очевидци. „ Случилото се видяха посредник, чистачка и преподавател, който седеше на скамейка в двора. Не се намесиха в спора. Учителят пристигна и попита какво става. Децата в близост му обясниха и той се прибра в учебното заведение ”, съобщи момичето.
Майката акцентира, че схваща за случилото се едвам в сряда. „ Детето ми е бито в понеделник. В наличието на класния ѝ началник. Който не благоволи да ми се обади и да ми каже за случилото се. Аз разбрах за случилото се от видео клип ”, съобщи тя.
„ Искам да поднеса персонално извиненията си на майката и на пострадалото дете. Познавам го. Следя развиването му, защото тя е една от положителните ни и примерни ученички ”, съобщи шефът на 67 ОУ „ Васил Друмев “ Галина Христова.
И добави: „ До момента сходен случай не сме имали. Имали сме по-леки произшествия – с вербална експанзия, с обиди. Конкретно с тези деца не е имало информация да е имало сходни проблеми. След като научих за случилото се подредих на педагогическия консултант да разпита децата какво се е случило. Предприели сме дейности. Първо сме уведомили родителите на всички участници. Съдействаме на полицията. Освен това следва Пегагогически съвет, на който ще бъдат наложени съответните санкции ”, акцентира Христова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР