16-годишната Яна Цветкова от карловското училище Васил Левски е новата

...
16-годишната Яна Цветкова от карловското училище Васил Левски е новата
Коментари Харесай

Хубавата Яна стана Царица на розите, Калканджиева журира

16-годишната Яна Цветкова от карловското учебно заведение " Васил Левски " е новата Царица на розите. Тя бе определена след оспорвана конкуренция на традционния  конкурс-спектакъл в Карлово. " Бъдете благословени ", бяха нейните първи думи, откакто някогашната притежателка на купата постави на главата и короната, написа marica.bg. Царицата на розите Яна Цветкова ще поведе шествието на Празника на розите на 18 май в Карлово и ще приветства жителите и гостите на Розовата котловина.

Председател на журито, което избра Царица на розите 2019 бе топ манекенката Жени Калканджиева, Мис България 1995, собственичка на фешън организация Визаж. Освен нея тежката дума при избора имаха още 11 души, измежду които дейци на културата и бизнеса, притежатели на компании за мода и козметика от Карлово, Пловдив и София.

Първа подгласничка стана Цвета Шаламанова, на 16 години от Карлово. Втора подгласничка – 16-годишната, Емел Карабаджак от Розино. И двете девойки са ученички с Средно учебно заведение „ Васил Левски “

Участничките в състезанието получиха доста цветя и награди от известни български компании. Асоциацията на Цариците на розите даде на новата носителка на купата награда от 500 лв..

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов връчи на фаворитката позлатена карловска роза и поздрави всички участнички в състезанието.

Конкурсът за Царица на розите бе празник на младостта и хубостта и ентусиазъм за всички, които имаха опция да бъдат в залата. Изключителното шоу – елегантно, изтънчено и с послания за съхранена традиция и развиване в бъдещето, то бе подготвяно месеци наред от сценаристи, режисьори, художници, мултимедийни специалисти, хореографи.

Спектакълът остави публиката без мирис. Момичетата направиха два тура на сцената. Те дефилираха със спортно-елегантни дрехи и с публични тоалети, а по-късно показаха своите визии за другарството, бъдещето, упованията от живота. Дефилетата на претендентките за купата бяха редувани с осъществявания на балет „ Ера “ и балетна школа „ Гранд Фуенте “. Водещ бе артистът Владимир Карамазов.

Конкурсът-спектакъл бе в зрителната зала на читалище „ Васил Левски “ и бе следен от стотици карловци и посетители. Тук бяха и някогашните носителки на купата Царица на розите, които преди пет години учредиха своя асоциация, посетители от Българо-китайската асоциация за просвета, представители на бизнеса и културни дейци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР