16 Април От Facebook обявиха, че са постигнали своята цел

...
16 Април От Facebook обявиха, че са постигнали своята цел
Коментари Харесай

Facebook постигна целта си за 100% възобновяема енергия

16 Април
От Фейсбук оповестиха, че са постигнали своята цел да захранят всичките си световни интервенции напълно с възобновима сила, написа Engadget. Компанията в този момент ще се концентрира върху своите старания към по-широката цел за нулеви чисти излъчвания в цялата си " верига на стойност " до 2030, в това число снабдители, бизнес действия като пътувания и напредване на чиновниците до работа.

Социалната мрежа за първи път разгласи задачата си да реализира 100% потребление на възобновима сила през 2018. Тогава на фона на световните старания за битка с климатичните промени и други софтуерни колоси се концентрираха върху опитите да компенсират въздействието на бизнеса си върху околната среда. Две години по-рано с Парижкото съглашение за климата 143 страни дадоха обещание да запазят световните температури под 2 градуса по Целзий над доиндустриалните равнища и в идеалния случай 1,5 градуса по Целзий.

Гугъл, Microsoft, Apple и Amazon си сложиха цели, свързани с опазването на околната страна и похарчиха милиарди за възобновима сила, с цел да отстраняват генерираните си въглеродни излъчвания. Но техният несдържан растеж - дружно с натиска от страна на вложителите - значи, че поддържането на тези обещания ще бъде сложна задача

Фейсбук е вложила 8 милиарда $ в планове за зелена сила, в това число 63 нови вятърни и слънчеви централи. Социалната мрежа има контракти за повече от 6GW вятърна и слънчева сила, което е малко под вложенията на Amazon от 6 GW - най-големият в света корпоративен консуматор на възобновима сила.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР