150 порции топла храна бяха раздадени в различни квартали на

...
150 порции топла храна бяха раздадени в различни квартали на
Коментари Харесай

150 пловдивчани получиха топла храна за Гергьовден

150 порции топла храна бяха раздадени в разнообразни квартали на Пловдив като взаимна самодейност на турската и италианската общественост в града. Собственикът на козметична компания Давиде Кристиано и Халут Оргут, прочут производител на турски хранителни артикули, подариха средства в интерес на най-нуждаещите се в Пловдив. Дарението бе направено в навечерието на Гергьовден.

Известно е, че Св. Георги се уважава както от християтните, по този начин и от мюсюлманите.

Храната се доставя благодарение на доброволци, които обикалят кварталите на Пловдив със личните си коли. Жители от разнообразни вероизповедания и обществен статус получават топлата вечеря по домовете си, при съблюдаване на всички хигиенични условия.

Кубратчани означиха Гергьовден при строги ограничения

Все повече донори се включват в самодейността "Ифтар по домовете ". Очаква се в околните дни да дойде огромно подаяние и от Обединените арабски емирства.

Това е следващият образец, който потвърждава, че Пловдив е град на етническа приемливост и заедност, разяснява ръководителят на Мюсюлманското настоятелство и представител на турската общественост във фондация "Заедно " Ахмед Пехливан.

Под негова организация, от началото на месец Рамазан, топла вечеря са получили над 1800 семейства, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР